Jag besegrade oraklet!!

Klicka här för att testa ni också!

Idag har jag min lediga dag!
Ledig tid att lägga på att leka runt på nätet och köra gissningslekar. Han är faktiskt riktigt duktig, det där lilla webbgeniet. Han klurade ut både Paris Hilton, Shrek & David Hasselhoff (den sistnämndes bild går inte av för hackor; enbart fotot gör det ju värt att spela!) Däremot bräckte jag honom vad gäller Peter Jöback, han gissade på Brolle istället, men för att vara en liten svensk kändis var han ändå rätt nära, tycker jag. När jag inte leker med andar i flaskor så kör jag powerwalk i slottsskogen, pushad av dagens ledmotiv för att orka ta mej upp & ner för alla backar. Ska duscha nu, laga matlådor och sen in till stan för att reseshoppa med Linnea som fuskigt nog drar till Las Vegas om några dar!!

Våren är välkomnad!


Glädjeskutt för våren!

Idag har jag faktiskt fått riktiga sommar(ja faktiskt!)känslor!
Efter en grå morgon blev himlen äntligen blå, solen låg på, kontoret blev sådär sommarsyrefattigt svettigt, det luktade jord i luften, jag kunde gå ute utan jacka (ja till och från bilen i alla fall), på väg från jobbet såg jag hur de börjat sätta ihop uteserveringarna på stan och när jag kom hem vid 20-tiden var det till skymning istället för svart mörker. Kom ihåg att ställa om klockan gjorde jag också, även om det var tungt att en viktig sovtimme norpades ifrån mig. Dax för sängen, eventuellt orkar jag kolla på Bond-filmen. ♥Godnatt!♥

På en rökdimmig, graffitiklottrad indieklubb i Berlin



Det är fredag, men jag har noll helgkänslor. För mig kunde det lika gärna vara tisdag, eftersom jag har 3 dagars jobb framför mig. Berlinresans bekymmerslösa sköna dagar styrda av frågor som vilken sevärdhet ska vi se först och vilket uteställe blir det ikväll känns grymt avlägset. Idag har jag varit i skolan. Vi hade föreläsning i datasalen om hur man söker upp vetenskapliga tidskrifter och artiklar i databaser. När man behöver en hel föreläsning enbart om tillvägagångssättet, det är då man inser att det är en ganska så komplicerad djungel. Lägg därtill en klass beståendes av enbart beteendevetare, dvs. minimalt teknikintresserade, och du har det kaos som uppstod under dagens lektion. Eller ja, på ena sidan av klassrummet, där vi "unga" satt flöt allting på bra med noll besök från läraren. Från andra sidan av rummet däremot kom det högljudda svordomar, gälla panikrop på hjälp och avbrytande frågor i en smattrande takt. "Neeeej nu hänger inte JAAAAG med!!" och så förväntades läraren avbryta föreläsningen och hela klassen invänta 50+-aren. Jag tror i alla fall att jag har bestämt mig för vad min projektplan skall handla om. Inspirerad av den sanna historien "14 år till salu" (kan varmt rekommenderas om du vill ha tappa-andan-gripande läsning) har jag kommit fram till att jag ska skriva om ungdomar som säljer sex via nätet. Steg ett inför denna examinationsuppgift är nu alltså att hitta vetenskapliga artiklar om detta ämne. Den som har förslag på läsning får gärna komma med tips, jag försöker så långt som det är möjligt att hitta genvägar runtomkring databassökandet. Men ikväll blir det plugg- och jobbfritt. Istället blir det jag, pyjamasen, tvättstugan, Let´s Dance-finalen och frysta exotiska frukter (tips: ät dem halvt upptinade, smakar som fruktig isglass - gott & nyttigt!)

Jo, jag lever...


Kollade igenom min lilla blogg-mapp och kom över dessa bilder på shopping som jag gjorde för några månader sen när vårkläderna precis börjat komma in i affärerna. Minns att jag köpte det för mitt presentkort som jag fick vid jul och nu börjar det SNART bli dax att använda det. Visserligen är solen framme mycket, men det är ändå rätt kallt. Idag har jag betalat mina räkningar, 13.000 spänn ut bara sådär (varning för det j**la bostadsbidraget!) så den här månaden kan det inte bli mycket till shopping. Jag gick en runda på stan efter skolan bara för att beskåda allt jag inte skulle kunna köpa...hrm. Med detta inlägg vet ni i alla fall att jag lever (men det är knappt!) och veckoslutet kommer bestå av ännu mer jobb & skola. Nu ska jag lägga mig i soffan och ta igen serier som jag missat.
Uppdaterat: Jaha, så har jag kollat på "Monstret - Josef Fritzl", vad nu det skulle vara bra för, jag som redan har sömnbrist & mardrömmar...Kändes som nåt man skulle se...Såg ni dokumentären?

Monsterveckan inleds...


Det blev dans både i soffan & på dansgolvet i lördags

Den här långhelgen försvann ju snabbt med fikadejter, festande och lite uppvilande.
Idag inleds den hårda veckan med jobb på heltid PLUS skola. De tre närmsta veckorna vet jag vad jag kommer ha att göra...Solen skiner i alla fall igen (efter en stormblåsig natt) och nu ska jag dra till jobbet. ♦Hur ser er vecka ut?♦

But we're all happy cause the streets they're always there for us...........



Lite nya accessoarer som får hänga me mej ut ikväll, då det ska dansas med silverglänsande djurben! Sitter och fikar kaffe + skumbanan och funderar över min effektivitet denna dag; hittills har jag festpeppat, till Lykke Li & Familjen och outfitförberett. Hrmm...men sett från den ljusa sidan kommer jag ha mycket sparad energi att lägga på kvällen och natten då det blir partaj & utgång! Jag vill dansa! ..........and it's quite scary when you wake up in the same old clubs.

♦Vad är era lördagsplaner?♦

Ute i marssolen!



Vårkänslorna har kommit igång nu, inspirerad av det fina vädret blev det igår lite vindrickande ute (ja alltså inte på uteservering - men det är bara en tidsfråga!) Skinnjackan, solglasögonen och tygskorna har plockats fram och premiäranvänts, solen har värmt i ansiktet (medan vinteriskylan blåst en i ryggen) och vårblommorna ploppat upp i små grupper. Idag blir det visst min tredje dag i rad på stan, men känner att jag helt enkelt inte är riktigt klar där än, särskilt inte sedan det bestämdes att det blir fest & utgång i helgen! Är visst Metro Fahion Days på Nordstan, så det blir väl till att tränga sig igenom hela sminkverkstaden där.
♦Vad har ni för helgplaner?♦

Solsken & fikahäng!






Idag är jag ledig! Och så ända fram till måndag!
Men då drar en monstervecka igång, så jag behöver fixa och förbereda mig inför den. Blev glad över att se att solen hänger i även idag, nu när jag har möjlighet att vara ute i den utan vare sig jobb- eller pluggpress. Seminarieuppgiften är inlämnad och för några dagar är jag fri! Friheten ska jag fylla med vårmysande, fika med kusinen som är på besök över dagen och lite shopping. Tänker fylla mp3n med lite nya låtar för att ytterligare bättra på humöret, just nu gillas Lykke Li - I´m good I´m gone och M.I.A - Paper Planes. Låtar som tillsammans med The Killers helt förknippas med Berlinresan just nu och ger grym energi! Ovan är ännu fler bilder från Berlin och vårt fikahäng på älskade Starbucks. Paniken började bli stor innan vi fann den gröna loggan för första gången, men sen hittade vi en vid i stort sätt varje gathörn, så det blev fika både vid Friedrichstrasse och Alexanderplatz! Chai-latten kan varmt rekommenderas! Tyvärr finns inget Starbucks här i Göteborg, men vi hittar nog något nästan lika bra!
Har ni sol hos er?♦

Söta blommor & vassa nitar


Det blev shopping istället för bibblan igår...ja, alltså, jag åkte till bibblan, men det måste vara tentatider nu för det fanns inte en enda ledig plats i hela byggnaden, så jag satte mig en stund på min skola, men fick ingen ro pga alla studenter, så för att inte ha åkt inåt stan i onödan tog jag en sväng förbi affärerna och kom ut med en kjol + en väska. Sen ska jag faktiskt till mitt försvar säga att jag åkte hem och råpluggade hela kvällen, med paus för Den rätta för Rosing och Desperate Housewives, men den svåra texten på typ 15 sidor tog mig 4 timmar att ta mig igenom! Det var kulturella fenomen beskrivna med engelska facktermer blandat med de inhemska orden i en salig röra. Nu återstår "bara" att skriva ett referat + egna reflektioner på det till imorgon, och jag som jobbar hela långa dan idag. Som sagt; back to reality.

...and I´m home!


Blider från Berlin som jag tycker känns stereotypiskt tyska

Kom hem igår efter att ha åkt taxi, buss, flyg, buss igen & spårvagn för att ta mej från Berlin till Göteborg. Helt reseutmattad var jag, så det blev TV-kväll för hela slanten, dels för att det var allt jag orkade ta mej för, dels för att råda bot på min TV-abstinens, då jag inte har slängt en enda blick på en TV under hela resan. Idag har jag sovit ut och är sjukt nöjd över att vakna till sol och blå himmel! Men nu är jag tillbaks i den hårda verkligheten igen med plugg & jobb hela dagarna. Ska strax in till bibblan och sätta mig för att skriva på en seminarieuppgift som ska in på torsdag och som jag inte ens hunnit börja kolla på. Men för att återvända till Berlin och hämta lite kraft därur först (och skjuta på pluggtvånget); det var turistande, shopping, Starbuckshäng, lunch på utesevering, festande, konsert, marknad och en språklig smältdegel då vi hängde med folk från Finland, Tyskland, Norge, Sverige och allt vad det var. Riktigt skönt med ett avbrott mitt i terminen, inte för att vi direkt har vilat upp oss, men det var kul att få göra nåt helt annat och lägga vardagsbekymmer och måsten åt sidan. Men nu är jag tillbaks igen, så det är bara att plocka fram skolböckerna...

The Killers i Berlin!






Har ännu inte riktigt hunnit ta in och smälta hela konserten igår,
det får ske lite bitvis när jag kollar igenom bilderna och filminspelningarna på kameran. Kan i alla fall sammanfatta det hela med att det var obeskrivligt grymt med bra blandning mellan nytt och gammalt samt stämningshöjande effekter som raketer och konfettiregn. Avslutningen med When you were young var helt underbar när kravallstaketet framför oss öppnades upp och vi fick störta in mot scenen och dansa loss! Efter konserten var det förfest som tog sin början vid midnatt och fortsatte på Killers-After Party fram till gryningen. Idag överbemannade vi baksmällan med en rejäl brunch-buffé och sen drog vi på marknad och därefter spanade vi in Berlinmurenresterna. Ikväll ska det packas, för imorgon lämnar vi Berlin och åker mot Göteborg. Fler bilder från konserten och vår Berlinresa i allmänhet kommer poppa upp här allteftersom.

Greetings from Berlin!






Detta blir ett inlägg alá vykortsstyle typ, men det är i stort sett så hela den här dagen har sett ut.
Anna & jag har haft ett pressat sightseeing-schema där vi, på egen hand(!), har avverkat Alexanderplatz, Unter den Linden, domkyrkan, Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor och inte att förglömma: Starbucks! Nu är vi tillbaka hemma i lägenheten, där vi för övrigt har börjat göra oss riktigt hemmastadda (läs: möblerat om så det passar oss, våra behov och alla våra saker). Nu blir det till att hoppa in i duschen och piffa upp sig för en partykväll, iklädd lösögonfransar, hatt och hrm...förkylning. Bloggar igen så fort jag kan!

Berlin here we come!


Nu bär det av mot varmare breddgrader!
Hoppas att resan söderut kommer märkas och att vi får känna på våren lite! I takt med att solglasögonen slängdes ner i resväskan åkte även paraplyet med och så skinnjackan tillsammans med mössan och tygskorna med kängorna; nu är vi redo oavsett väder! Jag räknar med att kunna Berlin-blogga och rapportera allteftersom, så vi hörs när vi gjort oss hemmastadda hos Erik! Auf Wiederhören!

Sista dagen.....................................


Tankarna och känslorna är redan i Berlin, förberedelserna är inte lika långt framme, men det börjar arta sig.
Efter att ha gjort livsviktiga reseinköp på stan idag (kudde, smink, lösögonfransar m.m.), gjort upp resplaner me anna över en fika (vilken outfit till vilken dag) samt rotat fram pass och biljetter och gjort äggmackor till matsäcken imorrn (kalla det vuxenpoäng eller småländsk snålhet) var jag så slutligen framme vid den ångestladdade packningen. Den stora resväskan står där och bågnar och för en stund kände jag mig riktigt nöjd över att ha fått ner allting, men sen kom jag på att en liten sak fattades, en yttepytteliten detalj; Eriks dunkudde som han skickat bud om! Den ska alltså ner på toppen av klädberget! Klockan börjar redan bli mycket och jag känner mig som ett litet barn inför julafton som inte kommer kunna sova; att vi åker imorrn har börjat sjunka in nu, men att vi ser The Killers på lördag är fortfarande ofattbart!! Största rädslan nu är att de gör en Metallica och ställer in, men i de banorna vågar jag inte ens tänka!

Hatten skall med till Berlin!




Tristessen överbemannade mig, höll på att bli helt knäpp av isoleringen i min lilla förkylningscell här hemma, så det blev att jag drog in till stan och gjorde lite snabbshopping inför Berlin-resan.
Egentligen kommer själva resan handla om shopping, men vi bränner pengarna innan för att ha den rätta stilen när vi väl kommer dit, haha. Känns lite som när man drar på charter; sånt man inte riktigt vågar sig på hemma i Sverige kör man på för fullt med utomlands. Så nu blir det pimpade outfits, accessoarer i överflöd och tokstylat. Hatten, blinget och nitarna hör hemma på indieklubben som vi har bokat in på torsdag! Kommer bli en bra uppladdning inför den stora konsert- och festkvällen på lördan!

Ett par väskor och några gladiatorsandaler, tack!



Samtidigt som jag är på resande fot i Berlin drar mamma till Dubai och jag råkar veta att den staden är förärad med ett Forever21, så här ovan finns en liten önskelista från mej! Tänk: quiltat, kedjor & nitar så kan det knappast bli fel! Dagens rapport från sjukbädden lyder som följer: mindre halsont (kan kopplas samman med min förbrukning av en hel honungsflaska på en dag!), halvdöv (förkylningen tycks ha vandrat upp i öronen istället), rastlöshet efter gårdagens isolering i lägenheten, fick i alla fall se lite folk idag och hann träffa Anna & Lisa en snabbis på stan, Killers-laddande på vagnen, småångest för att jag inte kunnat skriva på en seminarieuppgift de här dagarna, JÄTTEÅNGEST för att jag ska vara sjuk när vi åker till Berlin och ja, nu är jag tillbaks i soffan igen där jag plöjer serie efter serie. De återstående dagarna innan avfärd får jag helt enkelt ordinera vila till mej själv, oavsett hur stor rastlösheten blir. Långtråkigheten får jag ta igen i Berlin sen, japp, så får det blir!

Inte min dag idag......................................


Buhuuää, jag är sjuk, blev det helt plötsligt över natten bara sådär.
När jag vaknade dunkade huvudet, tungan satt fasttejpad i gommen, svetten sipprade vid minsta ansträngning, tanken på gårdagens drinkar fick mig spyfärdig och jag var grymt sugen på fettig mat...skitskumt! Hah, nä asså på riktigt, jag har blivit förkyld!! Superont i halsen! Så idag har jag släpat mig till apoteket och köpt Kan Jang och Strepsils, googlat på huskurer på nätet, gurglat halsen med honungsvatten efter uppgooglat huskursrecept, hinkat i mig te och plöjt serier på datorn i soffan. Jag börjar se ett mönster, ett väldigt ogynnsamt mönster. Jag blir sällan sjuk. Fine, så långt allt bra. MEN, och det börjar bli ett väldigt besvärande men, jag blir ALLTID sjuk vid fel tidpunkt, när något jag sett fram emot skall inträffa, så som Berlinresan nu i nästa vecka. Likadant var det vid jul, födelsedag och nyår, då jag såklart dagen innan åkte på en värstingförkylning. I´m haunted av bad förkylningstiming! Så varje gång måste jag i panik stresskurera mig, vilket knappast ger förkylningen en skjuts i rätt riktning. Vad vill min idiotiska tvärtomkropp säga mig; håll dej borta från allt vad träning heter?! Lagom bitter och less just nu, jag varken orkar umgås med nån och inte heller vill nån umgås med mej av rädsla för att råka ut för samma öde. Nyss fick jag ett ryck och rörde ihop en hurtbulledeg för att ha nåt gott till soppan, som är det enda min riviga hals kan få ner, och självklart visste jag att omständigheterna för att lyckas i köket inte var de allra bästa, men måste jag överbevisas när ALLA linfrön irriteras med att flyga ut över hela köket?! Linfröna också, inte de större och mer upplocksvänliga havregrynen, nej, de yttepyttiga små linfrönen skulle alla ut ur förpackningen. Jaja, ikväll blir det melodifestivalen i min ynkliga ensamhet samtidigt som jag ber mej svettig om att få bli frisk till onsdag nästa vecka, please, please, please.

After Work på Rumpan Bar!



En helskön fredag har jag haft! Kvällen började tidigt då Madde och jag redan kl 15.30 ställde oss på plats nummer 1 i kön in till Rumpan Bars After Work. Därmed fick vi bästa bordet (medan andra fick stå) och vi kunde glatt mumsa på vin och den stora tillhörande buffén. Med lite vinsmak i munnen föddes tanken att ta en drink på Skål, så vi drog dit och drack ananas- och mangodaquiris. Runt klockan 21 avrundade vi kvällen med "nattafika" och åkte trötta hemåt. Efter den här kvällen är nu hela våren och sommaren planerad i nöjesväg med inbokade datum för valborgsfirande, Köpenhamnbesök, Stockholmsvisit, midsommar, Malmöfestande och Way out West. Det kommer inte bli tråkigt framöver!

If I only knew the answer I wouldn´t be bothering you



Nu när jag börjat träna, ja har ju gjort det hela 2 gånger, hah, känner jag att jag vill äta lite nyttigare också, så imorse blev det grötfrukost; havregrynsgröt med banan, äpple & kanel och sen köpte jag med mig en massa frukt & grönsaker hem efter träningen ikväll. Så här långt känns det bra i alla fall, men sen tänker jag inte bli övernitisk heller för då blir det bara jobbigt. Idag har jag kollat in den åttafalt oscarsbelönade filmen Slumdog Millionaire. Många gånger kan det väl vara så att min egna filmsmak inte överensstämmer med oscarsvinnarna, men den här gången gör den absolut det - gillade verkligen filmen! Den handlar om en pojke som lever i slummen i Indien och som en dag deltar i "Vem vill bli miljonär?" och fastän han inte har någon utbildning kan han alla svaren och hur det kommer sig framgår allt eftersom i filmen då hela hans svåra uppväxt rullas upp. Mycket sevärd! Nu fortsätter The Killers-laddandet i min lilla lyckorusbubbla!

Heaven ain´t close in a place like this


Idag är det bara en ynka vecka kvar tills vi drar till Berlin för att hälsa på Erik, spana in Berlinmuren (är typ det enda turistmålet i den stan jag kan komma på), shoppa och såklart gå på The Killers-konsert!
Nästa lördag står JAG i det där underbart hysteriska publikhavet och blinkar mot alla spotlights på scen och sjunger med i varenda textrad! Först nu börjar resan kännas verklig och med den insikten kommer också resnerverna igång och stressen över allt som ska hinna fixas. Tur att jag har en hel del lediga dagar nu framöver. Kändes faktiskt som att jag gick på ett litet lov i eftermiddags när jag slutade jobbet, har inte något pass inbokat förrän EFTER Berlin-resan - inte hittills i alla fall. Träningsvärken har förresten varit hanterbar idag, mest kändes den i armhålorna - kanske inte den muskel som jag mest av allt vill ha välsvarvad, men det är alltid något. Har skrivit ut träningsöversikt t.o.m. augusti, snacka om positiv inställning! Men idag får kroppen vila, ska kolla in reprisen av Den rätte för Rosing och sen drar jag bort till Anna för filmkväll! ♦Vad hittar ni på?♦

Motivationen är tillbaka & träningshindret sprängt!


Idag har jag varit uppfylld av nån märklig och egentligen ganska oförklarlig energi och livslust (ja kan nästan drista mig till att kalla känslan för det).
Vädret är piss, men ändå kom jag upp självmant ganska tidigt ur sängen och tog mig iväg till träningen - var typ 3 månader sedan nu - shit vad det har varit motigt att komma tillbaks igen efter juluppehållet. Nu hoppas jag att motivationen håller i sig! Tror jag blev påmind om hur skönt det kan vara att ta ut sig och svettas (till bra musik) när jag städade och skrubbade järnet i fredags. Redan under själva träningspasset medan vi gjorde rörelserna kände jag hur träningsvärken kom, så imorrn kommer det bli tufft, men en ganska så njutningsfull smärta ändå. Ikväll ska jag jobba i chatten och imorrn upp 05.40 till jobbet, så nu hörs vi inte mer idag!

Fina Fejkade Fransar!

Jag testade som sagt lösögonfransar för första gången i lördags och tack vare Kickis tålmodiga klippande, limmande, pillande, tryckande och pincettande satt de till sist på plats! Stor lättnad att de förblev på samma ställe hela natten lång & smärtfritt lossnade innan sänggåendet. Jag gillade dem å de ska bäras igen, hoppas bara jag kan få dem på plats själv och öva upp snabbheten lite. Idag har jag jobbat kort dag & sen fikat i Haga med Linnea. Nu blir det 183 dagar i soffan - kollar ni?

Sticky kostar mig alltid inträde + ring!

Grymt bra drag igår! Förfest hemma hos mej med melodifestival, tacos, vin & singstar! Sen drog vi till Sticky där jag som alltid dansar och som alltid förlorar favoritringen på mitt finger bland alla stampande fötter på dansgolvet. Positivt var dock att jag testade lösögonfransar för första gången och att de satt kvar hela kvällen! Min storstädningsansträngning var väl till stor del i onödan efter gårdagens röj, men det var det värt, grymt skoj helg! Nu ska jag vila upp mej de sista timmarna som återstår av helgen.


Fem tjejer & ett singstar

RSS 2.0