Mitt i det gråaste grått - Ge mej sommar & festival!


Lagom trashigt förstörda festivalskor


Hej alla glada helgfirare som njuter av en rolig lördagkväll å en utvilande söndag därpå! Själv har jag tagit steget tebax in i jobbubblan å hade min "helg" redan i torsdagskväll, då d var tv-kväll å övernattningsmys hos Linnea, & i fredags då Anna & jag kollade in Benjamin Buttons Otroliga Liv på bio. Mycket vacker film både till utformning & innehåll, särskilt fascinerande var det att kolla in sminket då skådespelarna skulle gestalta sig själva igenom ett helt liv! Nu e jag alltså back i vardagen i Hannas Inte Alltför Otroliga Liv å harvar på från tidig morgon till sen ikväll. Det som håller mig uppe nu är fokus på sommaren & då främst konsert- & festivallivet! Förra årets Way Out West-festival var inte bara ett par dagars lång fest utan oxå en hel livsstil under de dagar & nätter som den varade. Tänk underbara spelningar, grym musik, folkmyller, sommar, parkhäng, förfester, gummistövlar & lera upptrampad av 1000-tals människor samt party den varma sommarnatten lång - jag vill tillbaks, eller ännu hellre ett halvår framåt, så jag får uppleva det på nytt!

♦Ska ni på några festivaler i sommar?♦


Några slingor blondare...................


Dagarna går in i varandra när man jobbar så här mycket, 13-timmars arbetsdag igår, sen direkt hem, lägga sig, drömma om jobbet å återuppleva allt igen.
Inte ens på nätterna får man va ledig! Stressade iväg till jobbet idag, var tvungen att snabbshopppa ett anteckningsblock inför första skoldan som väntar imorrn. Stress, stress, vagn- och bussjakt å sen var jag äntligen framme (tar 1 timme för mej att ta mej till jobbet, suck). Väl på plats är det så lugnt som man bara kan tänka sig, äntligen en möjlighet att varva ner. Å vad gör man när man bli rastlös? Går i kylskåpet titt som tätt (har köpt med mej en massa smågott för d tycker jag att jag e värd nu när jag bor under jobbets tak) samt dricker onödigt mkt koppar kaffe i brist på annat...I takt med att pengarna rullar in sköljer även viktuppgång & kaffeberoende över mig. Just nu ser jag fram emot lite ledig tid så jag hinner städa, diska, tvätta & duscha (allt sånt har sunkigt nog blivit lidande på sista tiden). Här e förresten hårbilder före & efter slingningen jag gjorde förra veckan, ingen markant skillnad, men utväxten e borta å slingorna blev naturliga. Blev billigare än vad jag trodde å den här gången tog d bara 3,5 timmar, så jag är nöjd!

                                Före                                               Efter
         

Vin, spotify, dans, fart & fläkt..........



Lördagens fest i bilder. Stort plus för det rika musikutbudet, alltifrån roxette, orup och lemarc till håkan hellström, killers och krunegård spelades och dansades till! Synd bara att själva utgången sen blev så splittrad - "det skulle ju va dans, dans, dans!" Den här dan har sett ut som en riktig typisk söndag med allt vad det innebär av soffhäng & tv-tittande (mest gamla top model-repriser men även Mia & Klara). Kommer fortsätta ta det lugnt ikväll och spara kraft inför den fulla arbetsvecka som väntar.
♦Har ni haft en bra helg?♦

I´m gonna dance with somebody, dance, dance, dance!


Ikväll blir det Spotify-förfest me blandade godingar
från 80-, 90-, å 2000-tal, sen utgång & dans! Jobbade ju förra helgen så har en del å ta igen å kompisarna e oxå extrapeppade ikväll, det här känns lovande!

Tre-dagars-helg-extas!



Nu minsann; har just gått på en lååång helg som sträcker ut sig framför mej, 3 hela underbart fria dagar i ledighetens & nöjenas underbara värld! Den senaste tiden har jag levt på jobbet, men nu har jag tagit steget ut ur jobbubblan å träffat människor i den övriga världen som alltså inte e kollegor. Var å mysfikade me Linnea igårkväll å en snabbfika slash festplanering inför helgen me anna för en stund sen. Jobbade ju hela förra helgen så fest- och framför allt dansnerven darrar ju en del nu! Har shoppat en underbar kjol för att belöna mig själv lite (plus att en utbetalning inte kan ligga å bränna alltför länge i plånboken). Svartvit såklart, tänker matcha den med rött, spets, pärlor och lack. Nu blir d soffan med senaste Gossip Girl-avsnittet samt sista delen av "De halvt dolda" (älskar den speciella känsla som Gardell lyckas förmedla i den serien). Tro inte att det blir sovmorgon imorrn inte bara för att jag e ledig; upp till frissan - ingen pardon! Jaja, kommer i alla fall bli utväxtfri inför helgen!

Livsstilsbyte!

Oj vilka monsterpass det är på helgerna å så har jag jobbat hela veckan inför helgen dessutom. Kom just hem & nu e d bara soffan å P3 Guld-galan som gäller, hade varit grymt å va på plats, men ska upp om bara några timmar, hrm. Känns rätt absurt när man jobbar helg, som igårkväll t.ex. när jag skulle försöka somna i hyfsad tid och musik, skratt & karaokeskrål dunkade i väggarna å sen imorse när jag klev ut i korridoren möttes jag av en alkoholinpyrd odör & fick skutta fram mellan alla rödvinsfläckarna på golvet. När jag så passerade husets "aula" var musiken fortfarande igång där inne, antagligen lite bekväm efterfest där i halvskummet, hah. Hade det varit "en vanlig helg" hade d varit jag som skrålat högst kvällen innan å gått å lagt mej sist morgonen därpå, men nu när jag har en duktig arbetshelg blir livsstilen den totalt motsatta. Det postiva med att jobba helg är dock att man drar in pengar på långa pass å ob-tillägg plus att man jobbar dygnets alla vakna timmar, så några pengar varken kan eller hinner man spendera! Fick även tid att lägga vårplaneringen å förde in skola å arbetspass i kalendern samt vissa nöjeshöjdpunkter, så nu vet jag vad som väntar mej ända fram till juni!



Fullt me jobb & skola vissa veckor, fullt av ledighet andra & så Berlinresan & Killers-konserten där framme i mars som känns mer verklig än förut nu när den står uppskriven & allt!

Vårshopping!




Ok, det var ett tag sen H&M:s vår/sommar-kläder kom, men d e först nu som jag har hunnit gå igenom dem & detta e väl vad jag har på min shoppinglista inför våren; chinos, linne, kjol, örhängen, solglasögon & framför allt skor. De svarta espadrillosarna e exakt samma som jag köpte inför förra sommarn & dem ska jag plocka fram igen så de får användas mer än bara en gång! Har ett presentkort på H&M som ligger & bränner i plånboken, så nåt av det här får d bli! Visst får man vårkänslor?!

Swoosch........


400 biljetter (som vi ville ha ynka 3 st utav) försvann på 1 minut
å då satt jag ändå på nätet å jagade precis vid själva släppet. Hade hunnit bygga upp en förväntan inför Glasvegas konsert i mars, är deras första i Sverige å den ska passande nog va här i götet, d sorgliga e bara att den hålls på lilla lilla Storan å att d inte finns tillräckligt me biljetter till oss alla.........Så vi får nöja oss med "enbart" Killers, men ja, d e faktiskt inte så bara :) Har jobbat hela dan idag & kommer så göra resten av veckan, går ut hårt redan första dan tebax i vardan. Nu blir det sängen. Gonatt!


Förfester, musik, champagneglas, kö, minusgrader, dans.....


Lång festnatt som innefattade det mesta! Idag är det seg-söndag, men baksmälla & ångest ska nu bytas ut mot kinakäk, kompishäng, promenader, snack & skratt. Imorrn drar en lång arbetsvecka igång, så nu ska jag njuta av d allra sista som e kvar utav ledigheten!

Back på Gbg:s gator!

I förrgår kom jag tillbaks till Götet & det är först nu jag bloggar härifrån; bloggen har strulat idag & igår var jag helt enkelt iväg på stan samt på Let´s Dance-kväll! Underbart att va tebax i stan! Det första vi gjorde var att kolla in rean här & jag fyndade ett gäng halskejdor & en rutig kjol!


50% på Monki

50% på Kappahl

Ikväll blir det partaj för att träffa alla som e tebax i stan igen!
Håller just nu på att partypeppa som bäst samtidigt som hår, smink & outfit ska ordnas! Ha en skoj lördagkväll!

You Wanna Be On Top?


Vem är din favorit?

Igår drog ännu en säsong av Top Model igång,
11 säsonger e d uppe i nu å jag tror jag har sett varenda en! Marjorie, Isis & LaurenB är några som jag tycker ska bli särskilt intressanta å följa; Majorie för sin lite speciella look, Isis för att d e på tiden med en transsexuell topmodel & LaurenB för sitt scandinaviskt isiga utseende (kolla in de isblå ögonen!) Kul å se hur man ändrar favoriter under programmets gång oxå, då man märker att de inte alls gör sig framför kameran eller har en djävulskt irriterande personlighet. I mitt hängivna sökande efter bilder på de tävlande kom jag såklart in på sidor där vinnaren avslöjas, men det tänker jag ignorera & glömma bort att jag har sett. Ikväll är det dax för säsongens andra avsnitt, kl 20 på 3an, missa inte!

Hanna-dagen!




Japp, idag e d alla nåderika & lyckliga Hannors egna dag
(ja vi tillsammans me 500 st Hannele). Vi har namnsdagsfikat här hemma, 6 konditoripjäser på 3 pers, hah, mättande! Drog även en sväng på stan i de 15 minusgraderna. Inhandlade en tisha (som väl alla har/kommer att köpa - å så nu även jag) + en ring på Gina Tricot. Ikväll kollas det på tv (stående punkt på ledighetens schema), läses modetidningar, lyssnas på Glasvegas och slappas. Vad är det egentligen tänkt att man ska göra en Trettondedagsafton? Fira på nåt vis? Hur?

Skogsutflykt i 10 minus!




Massor med snö (ja för att va i södra sverige & vid kusten iaf) samt 10 minusgrader
var det idag när vi bestämde oss för att ge oss ut på en liten skogsutflykt. Långkalsongerna åkte på under träningsbyxorna, lager på lager av tröjor, dubbla strumpor, mössa, handskar OCH tumvantar, sen var vi redo att möta smällkylan som väntade utanför dörren. Solen lyste & det var helt vindstilla inne i skogen, så egentligen var det inte så kallt som vi befarat. Värmande glögg, pepparkakor & saffranslängd stannade vi och fikade på halvvägs. Från det att vi kom innanför dörren har soffan framför brasan knappt lämnats & efter det här inlägget tänker jag återvända dit igen. Har man julledigt så har man!

Helg i snön & lugnets tecken!




Här ute på landet tar man det lugnt.
Skönt att veta för orkar inte stressa. Har varit fullt upp med jul-, födelsedags- & nyårsfirande & ovanpå detta en envis förkylning som vägrat (inte fått tid?) att släppa. Så nu tar jag det bara alldeles, alldeles lugnt. Jag & min läkemedelsensemble. I förmiddags var jag på trevlig visit hos kompisen Carin, där även Elin var & hälsade på, så vi fikade & snackade framför brasan medan snön föll utanför fönstret. Ikväll blir det till att bänka sig framför Stjärnorna på slottet för att spana in Gardells "rasande utbrott" (som det står i aftonbladet). Ska ni titta & vem är er favorit?

Vinterpromenad!








Idag drog jag ut på en långpromenad, 2 timmar var jag ute & fotade i solen & minusgraderna! Vandrade bl.a. där vi brukar sola & bada på somrarna, men nu var säsongen en helt annan. Nu har jag tagit mitt pick&pack & flyttat från mammas lägenhet ut till pappa på landet. Det blir till att ta det lugnt här ute i helgen. Vad hittar ni på? Visst känner man sig helt lost nu när det har varit fest mitt veckan?

The Party of New Years Eve!







Så skriver jag mitt första inlägg år 2009 då!
Festen igår var hur skoj som helst, ordentligt uppstyrd med bordsplacering, 3-rätters, tipsrunda, inrigning av det nya året samt dansgolv! Sen drog jag & min bordsgranne vidare in till stan & en singstar-fest där, så jag var hemma runt 06 imorse, trött men nöjd! Idag har mina inflammerade bihålor & baksmällan dunkat i takt, så nu drar jag mig tillbaka till soffan igen. Har det nya året börjat bra för er?

RSS 2.0