Längs med avenyer



När jag har hängt på avenyn två kvällar i rad i den ljumma sommarvärmen känner jag att semestern är här på riktigt!
Ikväll blev det tapasplock och ett glas iskallt vin på uteseveringen och därefter snack i parken längs med kanalen. Nu ska jag packa det sista inför morgondagens resa. På med sköna Laakso som jag peppat konstant sedan jag fick reda på att de kommer till w.o.w. Särskilt den här låten är underbar!

Dax för min andra semester!


Bad & solande på västkustens klippor förra sommaren

Yes!! Helgen är färdigjobbad, nu är jag ledig i drygt en vecka, minisemester nr.2 med andra ord! Föredrar att kalla det just semester för att få känna att även jag har något som åtminstome påminner därom, om det så bara är en vecka här och där. Tvångssolade en timme precis när jag kom hem från jobbet, eftersom jag för en gångs skull befann mej utanför kontoret medan solen fortfarande strålade. Sen träffade jag Linnea på stan för käk på uteservering och häng i kvällssolen längs med Avenyn. Nu är en msn-träff med Madde & Kicki inbokad för att planera lite inför Stockholmstrippen i veckan. Ser verkligen fram emot en långweekend med barndomsvännerna där!

Drogen som ska ta mej igenom jobbhelg i 30 graders värme...



Iste! Har köpt på mej ett lager

Idag har hela stan känts invaderad! På morgonen höll jag på att komma för sent till jobbet pga alla rockers som vallfärdade till Metal Town och när jag skulle hem var det tillsammans med en massa fotbollsfans (besvikna sådana, tyvärr) efter U21-matchen. Oj, va varmt det har varit att jobba i denna sommarhetta, och så kommer det forsätta hela helgen. Andra drar till stranden medan jag drar till jobbet. Nu kollar jag in Michael Jackson-dokumentären, försöker varva ner och ladda för uppstigning i ottan imorrn. Godnatt!

Sista semesterdagen...

Blå himmel & sandstrand så långt ögat kunde nå
På jakt efter den rätta sanddynen att sola på
Cirkulerande måsar över våra huvuden
Något dopp i det 18-gradiga vattnet blev det faktiskt inte...

Efter drygt en veckas semester i Kalmar med lantliv, slappande, familjeträffar, solande, sovmorgnar, fester och midsommarfirande tog vi i måndags Halmstadsvägen hem till Göteborg och åkte förbi Tylösand. Härligt att få känna på riktig sommar sista dagen på "semestern". Nu är jag tillbaks i arbetslivet igen, jobbar hela helgen, men nästa vecka väntar en långweekend i Stockholm med vännerna, så jag går inte direkt under av semestern-är-slut-ångest. Hela sommaren är i stort sett redan uppbokad av antingen jobb eller nöjen i en bra mix utav båda, och det känns ganska skönt att veta vad som väntar, särskilt när det är så mycket skoj! Har ni gjort upp några sommarplaner ännu?

Sommarhetta & Liseberg!


Sommarfint väder över hela landet idag, så även i Göteborg. Men när alla andra drog till stranden stack jag till Liseberg och mötte upp kusinbusungarna. Hela långa dagen spenderades i kokande värme bland gröna kaniner, ballonger, bergochdalbanor, sockervadd och åksugna, exalterade barn. Det blev riktigt lyckat och ungarna åkte sig trötta och även jag fick mig en åktur i Pariserhjulet och Flumeriden. Liseberg gör sig helt klart bäst i sällskap av barn (eller Håkan Hellström, men det blir senare i sommar). Nu är det snart dax för sängen, ganska mysigt när solen fortfarande skiner in lite mellan persiennerna och spårvagnen hörs på håll genom det öppna fönstret. Sov så sött!

Midsommardagen : Fest vid beachen & utgång på Strand!


Som alltid inför Strand på midsommardagen biljettköas det i ett par timmar,men vi förspiller ingen tid utan packar upp filt,vin & snax och kör förfest mitt i kön

Soligt & fint väder, festar utanför med stranden strax intill
Grymt sommarparty utanför till tonerna från en trubadur fram till solnedgången då vi går in
Dansgolvsglädje

Midsommarfirandet fortsatte även på midsommardagen, då vi traditionsenligt drog till Borgholm, Öland, för att gå ut på Strand. Då vi inte känner någon som bor där och det krävs att man är där tidigt på kvällen för att få biljett är hela tillställningen väldigt väderberoende, då en förfest utomhus är enda alternativet, och det här året var vädergudarna på vår sida. Det blev en riktig sommarfest med solen i ögonen på en filt i gräset strax intill sandstranden och båthamnen. När solen började gå ner och trubaduren gjort sitt drog vi in till dansgolvet och hoppade till gamla godingar. Hela helgen har det varit så skönt att äntligen få känna sommarens närvaro!

Idag har det också varit fint väder, men jag har på grund av jobb mest fått spendera dagen inomhus. Men imorgon är jag ledig och då väntar en heldag på Liseberg med kusinbarnen, så det är bäst att jag går och lägger mig nu så jag är fulladdad av energi!

Midsommaraftonen 2009

Jordgubbsrosé till välkomstdrink
Sillunch med snapsvisor
Dunös midsommarstång
Ringdans
Jordgubbstårta såklart
Kvällsgrillning

Nu har jag nyss återkommit till kära Göteborg! Har haft en helt underbar minisemester och tursamt nog lyckats pricka in soligt väder i stort sett hela tiden! Midsommarhelgen flög iväg, så det blev dåligt med bloggande, men desto mer att visa nu! Midsommaraftonen var ett enda långt firande från lunch till midnatt. Allt hanns med; sillunch, nubbe, midsommardans, jordgubbstårta, kubb, grillning och singstar framåt natten. Bättre väder än vad vi vågat hoppas på och jag är jättenöjd!

Nu har jag precis duschat av mig sanden från dagens utflykt längs med västkusten. Dax att hoppa i säng, imorrn väntar jobb. Godnatt!

Traditionsenligt midsommarfirande!



Förra årets dans runt midsommarstången

Fruktbål, sillunch, dans runt midsommarstången, små grodorna, jordgubbstårta, kubb, grillat kött & potatissallad, irländsk julafton, singstar - nu är det dax för midsommarfirande!
Som traditionen bjuder firar vi barndomskompisar tillsammans och det brukar bli hellyckat! Igår inhandlades allt i drick-, mat-, och pyntväg, idag ska det "bara" arrangeras och fixas till! Nu ska håret lockas en extra gång och sen är det på med klänningen (solen skiner!) och iväg!
♥GLAD MIDSOMMAR!♥

Kissens midsommarfotografering!



Idag har jag flyttat från "Pappa På Landet" till "Mamma I Stan".  Har varit fint fika-ute-väder, så det är precis vad vi har gjort. Jag, mamma & kusinen köpte med oss mackor och satte oss i stans lilla grönskeoas Krusenstiernska gården. Fruktträd, kryddträdgård, vitmålade utemöbler och blåvitrutig duk mitt i solen. Gammaldags & pittoreskt! Nu ska jag iväg till kompisen för att försöka förlänga en klänning. Noll sykunskaper, men åtminstone tillgång till en symaskin.  På nåt sätt ska vi väl ändå lyckas få på extratyget...

Power-pressning inför midsommar!



Lever semester- och lantliv här i Kalmar.
Aktiviteten om dagarna är väl i stort sett att släpa fram solstolen för att sedan ligga där och steka mig mellan kl. 12 och 15. Får titt som tätt sällskap av husets alla hundar och katter som propsar på att ligga helst ovanpå eller åtminstone väldigt tryckt inpå min svettklibbiga kropp. Känner hur jag sista-minuten-jagar lite bränna inför midsommarfotona, som jag helst inte vill se likblek ut på. Pappa släppte just bomben som för en gångs skull gjorde mej grymt avundsjuk på honom: den 8 juli kommer han nämligen att jobba på Kalmar flygplats och då ha förmånen att ta emot The Killers egna plan! Funderar skarpt på att skaffa mig en praktikplats där just den dan...

Semesterfiraren drar till Kalmar!



Nu har jag S-E-M-E-S-T-E-R!! Den ska firas i Kalmar fram tills dess att jag börjar jobba igen om 1,5 vecka. Har inte varit där sedan i julas, så det ska bli skoj! Blir till att fira midsommar där oxå, som traditionen bjuder. Igår på vägen hem från jobbet skulle jag bara springa igenom Nordstan för att byta vagn och kom över den här klänningen, som nu kanske har fått mig att ändra den tidigare midsommaroutfiten. Man kan ju inte säga annat än att den är väldigt (mid)somrig! Den slängs ner i resväskan, så får jag välja när själva aftonen är här. Nu drar vi på roadtrip från väst till öst!

Så var jag ensam...för 2 dar.



Idag har mamma åkt hem. Nu dröjer det i och för sig inte så länge tills vi ses igen, eftersom jag drar ner till Kalmar redan på fredag. Vi hann ta en frukost på stan + hitta en klänning till mig på väg till tåget. Den är från Beyond Retro och svagt rosa och skir, lite sån "springa-över-ängen-"känsla som jag var ute efter. Tänker matcha den med skinnjacka, nitarmband och gladiatorsandaler eller gympaskor så det inte blir alltför sockersött. Har fått ett nytt armband av gulliga mamma, känns som det börjar bli en tradition att hon köper ett armband till sig själv och ett till mig när hon är här - en mycket bra tradition, tycker jag! Nu ska jag fortsätta kolla på matchen Sverige - Malta. Följer den med anna över msn. Det enda som hörs när det blir mål är ett snabbt knapprande på tangenterna för att bilda ett lyckligt "JAAA!" Härligt stämningfullt! :) Kollar ni fotbollen?

Sommardag i skärgården




Vädret höll som tur var för en dag i skärgården, riktigt soligt & behagligt! Vi fikade i öns kryddberså, vandrade upp och ner för backar och genom skogar & åt glass på klipporna i solen. Sedan åkte vi tillbaks till fastlandet och Feskekörka för att smaska rödspätta på deras fisk- och skaldjursrestaurang. En heldag i havets tecken helt enkelt. Känner mig helt slut nu - matt efter all sol, vind & vatten.

Mammabesök & 8 timmar på stan!

Vi fikade tillsammans med änderna vid kanalen
Fräsch thaimiddag
Mamma framför Rhododendronskogen i Slottis

En skål med jordgubbar till kvällsmackan

Nu har jag fina mamma hos mej under nästan 3 dagar, gäller att maxa tiden. Hämtade upp henne vid tåget idag och därefter gick vi på stan, shoppade, lunchade thai, fikade i Haga och strosade hem genom slottsskogen. Schemat för de resterande dagarna är redan lagt och fullproppat. Imorrn håller vi tummarna för hyfsat väder så vi kan dra ut till skärgården. Nu blir det project runway-final!

Sommarlovsfirande med picnic, rosévin & båtutgång!



Nu känns det äntligen som att sommarlovet är här! Visserligen kommer det vara mycket jobb i sommar, men skolan får i alla fall vila fram till hösten. Igår firade vi in sommarlovet med rosévin och lite picnic i det gröna på min innegård. När det blev kyligare gick vi in, kollade in Sveriges nederlag mot Danmark, lyssnade på spotify och dansade. Sen blev det utgång på Rio Rio, för vad kan vara mer somrigt än att ut och dansa på en båt? Roligast hade vi på dansgolvet när 95-hitsen flödade! Nu ska jag städa undan flaskor och burkar här hemma, sedan blir det till att krypa ner under täcket och återse Twilight.  Fördelen med att ha fest hemma hos sig själv; mängder av snax till dagen efter! Tre olika chipssorter, dip, nachos & popcorn - filmmyset kan börja!

Midsommarkjolen 2009!



Vippig, veckad & neonrosa

Nu har jag fixat kjolen till midsommar! Gillade den skarpt när jag såg den rosa färgklicken i affären & när jag sen märkte att den matchade hawaiikransen perfekt kändes den klockren! Har nämligen tänkt korta av hawaiikransen och ha den i håret midsommaraftonen till ära. Ok, ingen blomdoft eller naturlig känsla direkt, men jag slipper slokande blommor framåt kvällen. ♥Har ni er midsommaroutfit klar än?

Premiärdoppet i maj!



Så nöjd att årets första dopp skedde redan i maj (iofs den sista maj...)!
Har ni badat ännu?


Sista dagen i Hässleholm, småtrasiga efter 3 dagars festivalliv, hittade vi en insjö på kartan, svingade oss upp på cykeln och drog iväg till "beachen".
Blev ett kläddopp i underkläderna + T-shirt, då vi inte hade räknat med något premiärdopp och inte packat ned bikinis. Två dopp blev det t.o.m. och vi kunde ligga i! Kändes faktiskt varmare än att bada vid kusterna mitt i sommaren! Bakslaget av hårt leverne + våghalsiga dopp kom dock när jag kom hem. Har sedan i söndags kämpat med en förkylning + feber, men idag fick jag pallra mig iväg till skolan för att närvara vid terminens sista dag. Så nu har jag officiellt sommarlov! Ska firas på lördag, förhoppningsvis i Slottis om vädret e hyffs!

Siesta dag 3!

Förfest utanför ingången: cider, snax, gummistövlar, smutsiga tygskor & solsken!

Härliga lyckopillret Parken i eftermiddagssolen.

Phoenix som gulligt & uppskattat nog tog sig ett hopp ut i publikhavet.

Tid för mer fest mellan två spelningar. Hänger i parken, festar med nya bekantskaper, peppar & tar såklart kort  - på oss själva.

In igen och hänger längst fram vid Kleerup.

Timbuktu har en stor & hoppande publik som han lätt får igång. Go feststämning i lördagsnatten.

Festivalen är till ända och skorna har gjort sitt. Grymt kul helg rätt igenom!

Dag nr. 3 bjöd på det allra finaste vädret och vi kunde sitta ute och steka oss. Otroligt mysigt att sitta på en sluttning i eftermiddagssolen med en langos i ena handen och kameran i den andra och kolla in Parken. Men när "Jag har varit vilsen, Lisa" kom var vi dock snabba med att kasta oss in i folkhavet. Därefter hann vi spana in Phoenix och sen var det ut till parkfesterna igen. Skönt med lite tid mellan spelningarna så vi slapp stressen för en gångs skull. Vi hängde ute med de nya bekantskaper vi gjort under trädet fram tills det blev mörkt och Kleerup började spela. Därefter var det direkt dax för Timbuktu som hade den mest gynnsamma tiden på spelschemat; sent en lördagskväll och folket var som mest festpeppat, vilket gjorde stämningen på topp! Vi drog därefter vidare till öltältet, men fann efter en stund att Siesta stängde redan kl 02 (en lördagskväll liksom!), så då stack vi till det göteborgska korvståndet och lyckades pruta ner två korvar till de få slantar vi hade kvar. Sen var det bara till att susa hem genom sommarnatten mot kasernen och rigga dörren.

Ok, nu är Siesta över, men festivalsommaren är bara inledd, nu laddas det direkt för Way Out West & Popaganda. Nån mer som ska dit?


Siesta dag 2!


Utanför kasernen; packar det vi ska ha med oss till själva festivalområdet.

Vårt färdmedel alla dagarna: gemensam cykel, en trampandes, en bak på den smärtsamma pakethållaren.

Framme, förfestade och laddade för Mando Diao, men det var vi inte ensamma om; alla skulle in samtidigt.

Snygga, grymma Mando Diao!

Placebos underbara spelning i fredagsnatten.

Brian Molko

Langos för att ladda upp med energi innan cykelfärden hemåt.

Då kasernen hade noll lås fick vi designa vårt egna; rep, robansknop och byrå framför dörren.

Dag nr. 2 flyttade vi in i vårt vandrarhem, dvs. vår kasern. Ett gammalt pansarregemente helt utan reception eller personal. 4 km från Siesta låg det, så det var ett evigt trampande på cykeln vi delade fram och tillbaka. Inga lås fanns där heller, så vi fick ställa möbler framför dörren, binda rep i sängstommar, sova med ena handen på överfallslarmet och den andra på mobilen med 112 förinlagt. Vi tog oss i alla fall igenom hela helgen levandes. På fredagen hade vi siktet inställt på Markus Krunegård, men hur mycket vi än stressade hann vi inte dit i tid. Eldkvarn lyssnade vi till utanför medan vi förfestade och sedan gick vi in och hoppade till Mando Diao och rös till Placebo - två helt grymma spelningar!

Siesta dag 1!

Vi hämtar ut våra festivalband. Våra så kallade vip-biljetter innebar att camping ingick, mycket mer speciellt än så var det inte, mer än att de var tvungna att hämtas ut i press-stugan.
Banden är på plats!

Vi provar solglasögon, men vägrar betala 100 kr/st. Dock matchade just dessa våra hawaiikransar ypperligt.

Ett nedprutat hattköp blir det dock!

Smålands rullar; en maträtt som vi faktiskt inte testade.

Roxy var på plats och festivalpeppad!

Bara för att vi hade tillgång till campingen var vi tvungna att spana in området för att förfasa oss över trängseln, det hårda jordunderlaget och koncentrationslägerkänslan innan vi tog nattåget hem till våra egna sköna sängar.

Nu är jag tillbaks i Göteborg och tillbaks i vardagen; sliten men grymt nöjd! Hela långhelgen var kanon! Förbered er på en bildboom dagarna framöver, har 600 bilder att välja bland. Festivalens första dag bestod av att pricka för vilka artister vi ville se på spelschemat, hämta ut våra biljetter, leta upp bästa drickgömman, kolla in området och träffa några bloggare för första gången IRL. Vi såg ingen speciell spelning på torsdagen, eftersom vi inte hann in till Deportees och sedan var tvungna att ta sista tåget hem till Lund och tyvärr missade Sonic Youth. Det blir alltid så att har man bestämt sig för att se ett antal spelningar kanske man ser hälften utav dem för att saker och ting hela tiden kommer i vägen, det bortprioriteras, tiden flyger eller kön in är för lång etc. Fredagens och lördagens bilder läggs upp framöver med bl.a. de spelningar som de dagarna innehöll.

RSS 2.0