Happy New 2009!


  Jag & Kicki vid tolvslaget förra nyår!

Ikväll ska vi, barndomskompisarna, faktiskt fira nyår på samma ställe - något som vi alltid gjorde när vi var yngre men under de senaste åren har firandet skett uppdelat på olika håll. Men nu e vi förenade igen & det känns grymt! Snart dax att locka hår, prova kläder (vet inte exakt hur jag ska matcha klänningen än) & göra sig nyårsklar. Sen bär det av på nyårs-/25-års-fest i hyrd klubbstuga! GOTT NYTT ÅR!

Ett år äldre...

25-års-dagen var mycket skön & trevlig me gäster i flera omgångar!
Smaskade på tårtor av olika slag, blev sjungen för & öppnade presenter! Fick bl.a. New York-resa (redan utnyttjad), Berlin-resa (framme i mars), skålar, hårstyling, pocketbok, nessecär, 2 par örhängen, armband, lyxchoklad, presentkort på H&M, pengar etc. Idag har jag fått känna på första dagen som 25-åring, & vilken upplevelse sen då! Hah, nä, har drällt på stan & konstaterat det omöjliga i att göra några reafynd i en småstad samt lunchat & fikat me far & bror. Kvällen blir lugn & ska ägnas åt att nyårsladda, dvs. på sin höjd orka me att måla naglarna inför morgondagens fest.

Happy Birthday To Me!


25 ÅR IDAG!

Blev väckt med sång & paket på sängen
(visar sen vad jag fått) & nu har vi ätit frukost. Bäst att hoppa in i duschen för vet inte när folk kan droppa in, har lite öppet-hus-mottagning här idag, där jag ska bjuda på smörgåstårta & frukttårta till de som kikar förbi! Så välkomna!

25-års-festen!


Födelsedagsfesten igår var full av girlanger, mat, tårtor, bål, presenter, vänner, singstar, skratt, utgång & dans! Grymt rolig kväll! Mår helt ok idag faktiskt, så i eftermiddag ska vi inhandla mat inför morgondan då min födelsedag äger rum på riktigt! Idag njuter jag av & försöker utvinna allt positivt som finns med att fortfarande "bara" vara 24 år!


Födelsedagsfest!


Ikväll ska det firas, Madde, 26 år & mig, 25 år! Vi har just varit & inhandlat presenter, mat & vin så nu återstår dusch & att fixa till sig! Sen e d tårtor som ska garneras å bål som ska spetsas! Singstar e såklart en given punkt på kvällens program! Party on!

Partysparad!
Sist jag skrev partypeppade jag,
men förkylningen fick till sist övertaget & det hela slutade med att jag hade en lugn juldag framför Bonde! Fördelen med detta är att förkylningen gått tebax lite, jag var inte bakis imorse utan orkade upp tidigt för å göra stan & mellandagsrean + att jag nu e extra partypeppad inför min 25-års-fest imorgon! Märkligt nog köpte jag INGENTING på rean idag (kan dock bero på att jag hade sällskap & inte kunde gå i min egna takt), känns lite skönt att fortfarande ha julpengarna kvar i plånboken i alla fall! Jo, mitt favoritschampo Jane Hellen, som e grymt svårt å få tag i (för att ingen annan vill ha det eller vadå??) hittade jag på Rusta (Rusta lixom, haha), så jag köpte på mej allt i serien för å få d perfekta 80-tals-håret! Ikväll har vi smaskat på pizza, inbakad sallad & ett glas rött samt kollat in Körslaget & där e såklart min favorit Timo för Göteborg! Att han dessutom körde en Kent-låt gjorde ju inte direkt saken sämre!

Årets julfirande!


Tomtebloss inviger den nyklädda granen

Kinesiskt ljudlöst fyrverkeri sänds iväg vid midnatt

Cosmopolitans

En kamera låg i mitt paket

Nu har julen firats i flera dagar, riktigt mysigt har det varit!
Extra lyckad timing då lite snö singlade ner just på själva julafton så vi slapp ännu en helgrön jul. Det har firats med jultomte, paketöppning, mat i mängder, brädspel, hetsande framför Nintendo wii & långpromenad i minusgrader. Idag är det lugnt & jag gör mitt bästa för att peppa inför kvällens festligheter (förkylningen till trots).

En riktigt God Jul till Er alla!


Satt i en kvart & försökte klura ut ett rim att ha här i äkta juleanda, men nu börjar det blir stressigt, alla ska göra sig iordning & sen ska vi iväg. Det viktigaste framgår i alla fall, dvs. min julehälsning till alla!

På Juletåget!


Alla avsnitten av Sunes jul som det perfekta tidsfördrivet

Och så julklappsbyte såklart!

När inget julklappspapper finns duger modetidningsomslag & sidenband finfint

Detta låg i mitt paket från anna, så nu e jag ännu mer Killers-laddad! (Bara 80 dagar kvar!)

Ja, men så har brorsan anlänt & med honom en dator som funkar som den ska, dvs. den för över mina mobilbilder! Vi fick det mesta uträttat igår av julklappsinköp & stök, så idag har vi tagit d hyfsat lugnt, vilket kan behövas när jag me min vanliga otur dragit på mej en förkylning så här i jag-får-absolut-inte-bli-sjuk-nu-tider. Försöker intensivt kurera mig me allsköns naturläkemedel & apotekprodukter, stressad inför julhelgen som närmar sig. Ikväll drar brorsan & jag till pappa för uppesittarkväll med julskinkeavsmakning & julgransklädnad!

Kalmarrapport


Mamma & Jag i Göteborg i somras

Har det bra här nere i Kalmar, förutom att inget på den tekniska sidan funkar som jag vill, kan t.ex. inte få datorn att ta emot de bilder från min mobil som jag vill föra över. Därför fick d letas i arkiven efter nåt gammalt att visa upp & efter lite julpimpning känns d som nytt & passande för årstiden, hah. Nu ska anna & jag dra iväg till Öland för att göra Köpstan. Alla julklappar e typ inhandlade nu, så d vi hittar där lär antagligen bli till oss själva, hah.

Min önskelista + juletåg till Kalmar!


Hur söta e inte dessa tofflor? Skulle ju kännas som att ha partyskorna på när man hasar runt där hemma!

Nu drar vi iväg på vårt jultåg till Kalmar!
Har laddat med alla sunes jul-avsnitt på datorn & hemmagjord knäck så vi ska nog klara den drygt 4 timmar långa resan (vilken jag befarar kommer fördubblas så här i juletider, hrm). Flera väskor får jag släpa med mig, varvid en av dem enbart består av julklappar & skor! Nu väntar firande av olika slag; jul, födelsedagar & nyår. Julklappar ska shoppas (e inte helt klar än nej) & mellandagsrean besökas. Familj, släkt & vänner som man inte träffat på länge ska återses & mat ska inhandlas, lagas & ätas i mängder. Mmm, du härliga julefrid!

Knäckbak, vinglögg, julmarknad & packningsångest


Bubblande knäck redo för kulprovet

Med vinglöggsvingliga fingrar skulle formarna prickas in

Kvalitetsgodis på Haga julmarknad

Knäcken blev kanon, sitter just nu å knaprar på dem & de e sådär lagom hårda
så de lossnar direkt från pappret & smälter & segar i munnen! Idag var vi inne i stan & fick känna på panikjulstressen där, vågade oss dock aldrig in i själva kärnan, dvs. folkmyllret på Nordstan, utan höll oss lite på avstånd i stans ytterkanter. Jag fick med stor lättnad ännu en julklapp inhandlad, men när jag hade betalat den & nöjt skulle ta emot påsen expediten räckte över till mej fick sig humöret en törn då armen slaknade & paketet visade sig väga BLY! Och den klappen ska alltså släpas med på hela tågresan imorrn (som om jag inte hade nog med packning!) Vi flanerade även genom Haga & julmarknaden där för att insupa lite julkänsla samt käka lunch. I detta nu håller jag som bäst på å tvättar å beräkna vilka kläder jag kommer att använda en sisådär 3 veckor framöver. Kl. 21 ska Love Actually kollas in medan snöflingor sakta dalar ner utanför fönstret i takt med filmens julmusik (läs: rutorna skallrar i gbg-stormen & barmarken lyser).

Nu har jag gått på julledighet!Julgransförsäljning utanför Konsum & julkort i brevlådan!

Idag jobbade jag sista dan innan julledigheten
& i år har jag ingen tenta hängades över mig heller så nu kan jag va 100% fri! Ikväll drar jag till Linnea för lite intensiv julhets så här dagarna före dopparedan, vi ska fixa vattenbad, ta kulprov & hacka mandlar, dvs. göra knäck! Som viktig ingrediens för att bemästra detta har vi en flaska starkglögg!

Böndernas framtid

Så här i Bonde-avslutningstider tycker jag det är passande med en liten prognos för deras framtida kärleksliv:

Per & Åsa:  Det är över innan det ens har börjat. Per är alldeles för stel och i noll kontakt med sina känslor samt relationshandikappad.

Hanna & Elias: Hur gulliga är de inte?! Livslångt förhållande med gård, giftemål & kids! Som gjorda för varandra!

Peter & Wille: Söta på det där besvärande pinsamma sättet där man själv känner hur man rodnar å peters vägnar, dock kör Wille på för hårt & peter svarar med att backa, så tyvärr, inget förhållande där inte.

Magnus & Emma: De verkar förvisso väldigt förälskade nu, men när smekmånadsfasen har övergått till vardag lär Emma bli för rastlös av den isolerande gården, varpå hon söker sig ut i världen och förhållandet spricker efter ett halvår, max ett år.

Vad ger ni mej för den prognosen & vad tror ni själva?!

Ikväll gäller det!


Ikväll är det så äntligen dax för avgörandet: Vem ska bönderna välja?!

Jag ska iväg på Bondekväll & julefika hos Linnea nu, ser grymt mycket fram emot å få se böndernas val av "fru". Men misströsta inte nu när Bonde söker fru börjar gå mot sitt slut; redan imorrn får vi följa med på deras kärlekssemestrar!

Problemfylld dagVemodig gata genom Haga

Jag ville bara fly från mig själv
Skära bort min otillräcklighet
Men med fläckarna jag gömt
Är redan dömd
När alla lyssnar på dig
Kan du beskydda mig?
(Kent, Beskyddaren)

Lämnade hemmet kl 07.30 imorse å återvände kl 22.30
, helt slut efter att ha jobbat hela dan, direkt från ett ställe till ett annat. Gemensamt för dem båda är att jag jobbar med andra människors problem & det är väl egentligen då jag känner att jag kan hantera mina egna bäst. Det handlar inte om att jag lever genom tanken att "det finns i alla fall andra som har det värre än jag", utan det handlar helt enkelt om att jag får fokusera å lägga tid & kraft på andras problem & därmed slipper jag tänka på mina egna. En teori om varför vissa personer vill ägna sig åt att jobba med andra människors svårigheter menar att det beror på att man då ges utrymme att fokusera på & förhoppningsvis lösa problem & finna lyckan i den framgången, men det är inte ens egna bekymmer man måste faca. Ligger helt klart nånting i det. Och så finns det ju andra förklaringar oxå, så som att det känns grymt meningsfullt! Efter en lite vemodig promenad genom Haga med Kents Beskyddaren i lurarna om & om igen säkert en 10 gånger körde jag så kvällens jourpass & gjorde introduktionen med de nya jourarna riktigt bra! Godnatt på er - imorrn är det jag som är helledig!

Övernattning med bryskt uppvaknande!
Söndagskvällen i bilder; favoritsalladen från Paprika + bloggning liggandes på mage i soffan med minidatorn

Lämnade "Pensionat Anna" i eftermiddags, mycket nöjd med vistelsen & de faciliteter som erbjöds, eller vad sägs om lussebullar & choklad, Mamma Mia, Sunes Jul, bekväm madrass på golvet & frukost med självbetjäning samt hela tiden tillgång till TV & dator?! Det enda klagomål jag skulle kunna komma med är väl väckningen runt 07 imorse, då typ Heaven is a place on earth i technoversion genjlöd på högsta nivå, visade sig att det kom från en bil precis utanför, vars förare åkte nedcabbat i minusgraderna & tyckte att en partylåt var på sin plats, hrm. På hemvägen drog jag en sväng på stan & köpte faktiskt nån liten julklapp, så nu har jag spräckt det hindret, hoppas att klappinspirationen nu bara kommer flöda över mej, hrm...

SlapparsöndagJul-Liseberg sett från 23e våningen på Gothia Towers

Bakisdag, men jag är faktiskt uppe, påklädd & utanför lägenheten, nu ligger jag istället i soffan hemma hos Annas syrra å kollar på Desperate Housewives & äter take-away-sallad från Paprika. Ikväll ska vi kolla film & sen sover jag över hos Anna, blir schysst söndagskväll det, lite återhämtning från gårdagens festande. Imorrn kommer jag ta tag i kommentarssvarandet!

Drinkar + fika + fest = helgen!


The Center of Tonights Partypeople

Dålig uppdatering de här dagarna, jag vet, men igår jobbade jag hela dan & sen på kvällen drog jag, Linnea & Sara till Gothia Towers å drack drinkar högst upp över ett ljusglimmande Göteborg! Sen avslutade vi kvällen på Lotus bar med ett glas vin, mycket mysigt fredagsfirande! Idag har samma trio + Anna gjort stan lite snabbt & fikahängt. Nu gör jag mig iordning för kvällens inflyttningsfest som hålls nåt kvarter härifrån. Helena kommer hit på lite fördrinkar innan. Dax att välja ut partyoutfit & måla naglarna! Höres imorgon!

I got in!

Yeeeey, jag kom in! Till våren börjar jag en kurs inom mastersprogrammet för socialt arbete på Göteborgs universitet. Är en helt ny kurs på avancerad nivå för de som redan har en socionomexamen. Sexuell hälsa, mänskliga rättigheter & prevention heter den (för att riktigt trycka in så mycket som möjligt av innehållet i själva titeln, heh). Den kommer alltså bl.a. handla om sexuell hälsa och utveckling, sexuell diskriminering, förebyggande av aborter, sexuellt överförbara infektioner och hiv/aids. Ska blir riktigt intressant, särskilt kul att vi upptäckte att en kollega kommit in på samma kurs! Så nu firar jag med kaffe & pepparkaka, hah. Nämen, unnade mig faktiskt en spetstopp idag på stan för pengar som jag inte har, men den är NÖDVÄNDIG för julens och nyårets partyoutfits!

Jul på stan!


Avsmakning av Steinbrenner & Nybergs tårtbuffé

Tomtelatte på Espresso House i julruschen

Favoritcidern Bulmers på Dubliners

Årets julspel vid Götaplatsen

Pappa på middagen på Picasso

Gårdagen spenderades verkligen helt  & fullt ute på stan; vi besökte den gammeldags julmarknaden vid Kronhusbodarna, julshoppade (dvs. kollade på kamera till mej, heh), lunchade, avnjöt tårtbuffé, fikade igen, hängde på pub, kollade in julspelet vid Götaplatsen, käkade middag, tog en kvällskaffe & sen var dagen (som verkligen gått i julens, matens & dryckens tecken) till ända. Nu har jag intensivt fyllt på julfeelingen - hoppas bara den håller i ända tills det verkligen är dax!

Liseberget!

Jag mötte upp pappa & Nilla vid tåget igår som bara(!) var 20 minuter försenat & sen drog vi & käkade på Jensens Böfhus, mkt gott. Därefter gick vi på Lisebergs julmarknad; drack glögg, spanade in bodarna & designmarknaden, köpte lite pynt & shoppade loss i lanthandeln, heh, så d blev en massa julkorvar, ostar, knäckebröd & även en fika beståendes av väldigt goda cappucinon & saffranbiscottis i gammeldags miljö! Idag blir d en heldag på stan, laddar för å åka in å möta upp dem för sen blir d högt tempo med julshopping, marknader, fikapauser & restauranger!

Julstaden Göteborg!


Invigningen av vår härligt smyckade julstad var i helgen & nu strålar den mer än vanligt i all sin julglans, hah. Direkt efter jobbet idag ska jag möta upp pappa & hans sambo som kommer på besök för att "jula runt" här i stan, dvs. julshoppa på paniktrånga nordstan, spana in julspel och allt vad det är vid götaplatsen & längs med hela avenyn samt besöka ljusklädda Liseberg. Om inte detta ger mej julfeeling så vet jag inte vad som gör det!

Grattis bloggen 2 månader förresten! :)

Min önskelista!


Body Shop har en fin serie med väldoftande body mist! Jag föredrar den röda Cassis Rose.

Den här dan har verligen gått i söndagens tecken,
dvs. jag har fått mycket typiska söndagsgrejer fixade, så som matinköp, matlådelagning, tvätt, disk men också lite TV-mys & bloggande! Nu klurar jag på vart kvällens TV-underhållning finns - tycks inte kunna hitta nåt intressant. Imorrn ska jag upp till jobbet tidigare än vanligt, kl 05:40 närmare bestämt, brr. Efter jag slutat blir d raka vägen till centralen för att möta upp pappa & Nilla som kommer på Gbg-besök för några dar!

Säljer kramar


♥www.redcross.se/kram♥

Idag är jag konstigt nog tröttare än när jag gick upp kl 06 å jobbade i 13 timmar, hrm, efter en ordentlig sovmorgon har väl förkylningens svaghet kommit ifatt mig. Skönt var det i alla fall att sova ut, även om jag fick sms-förfrågningar från jobbet under tiden, hrm. Idag skulle jag ha jobbat för Röda Korset & stått & "sålt" kramar till förmån för de ensamma, men jag tror jag bör hålla mina förkylningsbaciller för mig själv. Jag drar mitt strå till stacken genom att visa upp kram-kampanjen här istället & be er surfa in på sidan & köpa en kram till någon du håller kär! ♥

Jul i vårt hus!


Nu har granen åkt in i vårt trapphus!

Julpimpat värre! Jag tog snabbt några bilder på den nyanlända granen & sen "klädde" jag den på datorn
, så nu flödar julfeelingen! Julfest här i huset oxå, men jag stannar hemma nu när jag äntligen har avverkat den långa arbetsdan. Blir nog sängen strax. Imorrn ska jag vakna vid tiden då kroppen hunnit vänja sig vid att stiga upp, för några sekunder stirra förfärat på klockan i panik över att behöva resa mig & sen slås av den underbara insikten att jag har SOVMORGON! Mmm, njuter redan nu över hur ljuvligt hårt den insikten kommer att slå mej! Knocka mej back to sleep - right were I belong!

♥Gonatt!♥

Nyshoppat pyntSprang förbi stan igår på väg hem från jobbet & unnade mig nåt litet; mörkgrå knästrumpor & pärlhalsband från H&M.
Den här helgen kommer verkligen försvinna fort när allt jag gör är att jobba, äta, sova, jobba, äta osv...Räknas ju inte ens som helg för min del. Slumrade på vagnen till jobbet imorse, men vaknade till vid varje hållplatsstopp. Nu e d lunch-dax & sen ska vi bort & fika på en annan enhet - gött det!

Invigning av ny ENTRÉ


Prickigt ute i regnet idag

Arbetsdan e slut & jag e hemma i soffan! En rolig grej på jobbet idag var att jag & en kollega drog & kollade in invigningen av en ny entré till TNE (tillnyktringsenheten) som ligger under vår förvaltning. Det var alltså inte en ny verksamhet som skulle öppna, nej nej, det var en ny INGÅNG, haha! Skålades i cider (ja vi befann oss som sagt på en tillnyktringsenhet och det var under arbetstid så det var förstås alkoholfri dryck som erbjöds), hölls tal och klipptes band av kommunpolitiker, heh. De kan då konsten att hitta tillfällen att fira - men inte mej emot!

Nu laddar jag för Idol, men för första gången den här säsongen är jag inte särskilt sprickfärdig eller nervös. Johan har redan lämnat & det är fan klart att Kevin kommer ta hem alltihop, men idolvanan trogen ska jag såklart titta - ni med? Vem åker ikväll? Jag röstar för Alice!

Fancy Friday Dinner!


Lunch-dax! Och eftersom det är fredag slår jag på stort med fabulös sparris-soppa & pågen-bröd, direkt från Konsum! Märk väl hur snyggt de matchar varandra färgmässigt - man äter ju även med ögonen! Ja, jag är lite bitter för för mig kommer inte nån fredagskänsla infinna sig, eftersom jag jobbar även imorgon, men men, det blir Idolkväll när jag kommer hem och sen lägga sig tidigt. Min förkylningssvaga kropp är rätt nöjd med det upplägget faktiskt.

Ej kontaktbar


Sitter sjuk på jobbet, japp sprider min förkylningssmitta vidare här
, lagom till jul måste jag ha pengar å i gengäld får kollegorna virus utav mej, schysst deal. Nä, jag e inte riktigt så ego som d låter, för vad ska man göra, funkar inte å ringa in vikarie när jag liksom ÄR vikarien! Jobbar dessutom extralång dag, tyckte inte d räckte med att uthärda ett arbetspass utan tryckte in TVÅ, direkt efter varann (får i och för sig övertid då!) Det har funkat hyfsat bra faktiskt, men nu börjar d bli lite kämpigt, dunkar liksom rytmiskt innanför tinningen. Dessutom vet jag att d e jobb imorgon & på lördag oxå, tuuungt! För att riktigt sätta guldkant på den här dagen e min mobil pin-kod-låst oxå, jäpp, har fortfarande inte lärt mig min pinkod å mobilen stängdes av å jag kan inte få igång den förrän jag kommer hem å kan kolla på pappret. Så hela dan svävar jag omkring i ett förkylningsvakuum med noll kontakt med omvärlden what so ever!

Hanna betyder LYCKA!

    
Oj va jag känner mig risig, förkylningen vägrar försvinna & jag blir bara mindre å mindre pigg. Nu e jag hemma under filten igen, dricker varm choklad ur min Hanna-mugg som hånar mig med sitt käcka budskap: "Lycklig, fri & glad, ja sån kan mänskan vara! Hanna, hon är bäst i glada tjejers skara. Det sprutar & det sprakar av lycklig energi. När Hanna knådar degen vill alla hoppa i!" Vilket i och för sig e en klockren beskrivning av mej mina förkylningsfria dagar, hah, men just nu beskriver den precis motsatsen till hur jag känner mej. Ligger & kollar in Sunes Jul-avsnitt (kalendern från -91 ni vet, den bästa ever!) & det är underhållning på hög nivå, t.ex. när hela familjen Andersson ska på julbord och Håkan ENBART lassar upp potatis på sin tallrik och pappa Rudolf försöker få Sune att utnyttja den dyra herrgårdsmaten till max: "Nämen Sune, står du här med ditt äpple när det finns så mkt gott på bordet?! Ta lax, det är dyrt...eller gott, menar jag!" Haha, klockrent är det! Men nu ska jag spara resten av avsnitten inför Annas & min tåg-julresa hem till Kalmar då julfeelingen ska byggas upp. Nu övergår jag istället till ett Gossip Girl-avsnitt samt laddar inför Bönderna ikväll!

Mumma!


Kvällen spenderas i "övernattningslägenheten" (Annas systers som vi "vaktar" heh). Här finns sjukt skön soffa, mååånga TV-kanaler å en kanonstor säng - så varför inte utnyttja?! Vi har kollat på Hairspray & Desperate Housewives & vandrat bort till Espresso House för en kyckling- baconmacka & chailatte, sjukt gott. Drar hem först imorrn när jag vaknat å skickat iväg Anna till skolan. Nu blir d honungste för halsen innan läggdax! Gonatt!

Vart finns inspirationen?

Morning!
Vaknar, vinklar persiennen, regn, grått & rusk ute, inte särskilt motiverande...Ska slänga på ett avsnitt av Gossip Girl nu & ägna mig åt lite verklighetsflykt & finna inspirationen & motivationen att ta tag i den här dan DÄR istället! Jag e ju trots allt sjuk så passar bra att krypa ned under filten & ja, kanske t.o.m. lite extra skönt just för att d e regnrusk ute!

Den oretuscherade sanningen


Japp, här e jag i den arla morgonstunden
imorse kl 06 på väg till jobbet med knipsmå ögon som vägrade öppna sig hur mkt kallvatten jag än öste i ansiktet. Ok, oretuscherad e ju en klar överdrift eftersom jag lekt me fotot på picnik & mixtrat runt lite bland funktionerna, men obarmhärtigt trött osminkat ansikte - DET är det i alla fall! Har pillat lite me färgnyanser, blurrighet & ramar. Kom hem från jobbet för en stund sen & efter en 3-timmars-natt känns d som förkylningen slagit klorna i mig igen, så nu e jag back i bacillsoffan för kurering, hrm. Tur att Färjan-Håkan finns en kväll som denna, säger jag bara! Ni ska väl kolla på sista avsnittet av Färjan?

RSS 2.0