Min andranamnsdag!

Idag firar vi Maria-dagen! Jag e rätt duktig på att förstora upp stora som små högtider (och så även mina vänner) så idag är det officiellt min dag i egenskap av mitt andranamn Maria! Kicki & jag ska snart dra in till stan och möta upp Madde för att fixa och handla inför kvällens festligheter. Trevligt nog ser  himlen blå ut även denna dag så nu spirar vårkänslorna!


Finbesök av Friendsen Från Förr!

Träningsvärk av allt städandet kommer jag ha imorrn, shit va jag har fejjat omkring! Alltid så att jag behöver en spark i baken för att ta tag i det och nu vill jag ha det rent när jag får besök. Samtidigt bra att ha ett roligt mål framför mig när jag skrubbar som värst. Är grymt helgpepp och ser fram emot hangouts med barndomsvännerna, skratt & snack, shopping, melodifestivalen, partaj, singstar, utgång m.m. Det fina vädret höjer energin ytterligare! Nu ska dammsugaren fram och sen blir det duschen innan jag åker in och möter Kicki vid tåget!

Bild som alltid får mig skrattglad!

De homosexuella som kriminella eller helt enkelt bara psykiskt sjuka...

"...att sätta på någon är ju inom gayvärlden inte något negativt laddat ord på samma sätt som det ofta är inom den heterosexuella världen, det får ni ju komma ihåg" Framme vid podiet står föreläsaren med sin powerpoint och berättar om sin forskning. Lite kul att sådana ord används i dessa kretsar och att det finns evidensbaserad forskning därom. Dagens anteckningar består av ord som vaniljsex, analsex, S/M, bögcruising i slottsskogen etc. Dock i samband med en vetenskaplig approach kring sexuella skript, diskurser, normer och vad som händer om man bryter mot de rådande värderingar som finns i samhället. Särskilt intressant var det med lite historik kring ämnet, då det bl.a. framkom att homosexualitet sågs som något kriminellt och bestraffades fram till 1944 och först 1979 slutade det att vara en sjukdom - det är ju bara 30 år sedan! Efter hela långa dan i skolan med föreläsningar och seminarium gick jag en runda på stan som slutade i 3 timmars affärsbesökande och allt jag kom hem med var en sjal, ett armband och ett par solglasögon. Lika bra det kanske för pengar lär väl behövas till helgen då jag får besök och det ska partajas!


Maxad bild då jag skulle iklä mig allt det nya

Jag har ett gäng brillor nu, skönt att kunna välja och matcha sin outfit

Veganskt, Rättvisemärkt & KRAVfyllt!

Så trodde man att man hade klarat sig igenom Fettisdagens frestelser, men vad möts man av på nästa arbetsplats?! Ett helt kylskåp FULLT av semlor från gårdagen, får se hur länge ståndaktigheten håller i. Ikväll direkt efter jobbet är det månadsmöte med chattjouren som gäller och jag, den fikaansvariga, har en del villkor att leva upp till vad gäller fikainköpet. Röda Korsets grundprinciper utifrån mänskliga rättigheter skall uppfyllas, dvs. hänsyn skall tas till ekologiska, rättvisemärkta varor och för att ytterligare specificera urvalet är några medlemmar veganer. Häpp, förutom Tartex, vad väljer man bland?? Förresten, upptäckte ett reklamblad för en butik som tydligen finns i Kalmar, med riktigt schyssta och billiga skor. Paren nedan kostar alla under 300 kr. Så mamma, OM du har vägarna förbi kan du väl kolla på dem åt mej?


Vampyrinfluenser, semlefrestelser & maskuliniteter!

Så är vi då framme vid det kritiska skedet. Domen. Ställningstagandet. Efter att jag slutligen har trätt in i Twilight-världen: vad tyckte jag om filmen?!?! Lite kul hur den filmen har förmågan att dela upp folket (den yngre delen) i två läger, de som älskar respektive de som hatar den. Men ja, som sagt, dax för mitt statement...oooooooooooch...........................I liked it!! Hur underbar känsla som helst, lite omöjlig blandning av dystert mörker och mysig romantik som funkar underbart ihop! Att en vampyrfilm kan va så vackert romantisk trodde jag inte! Idag har jag jobbat, undvikit att äta semlor trots att ett 40tal hägrade precis framför ögonen på mig samt pluggat inför veckans seminarium om maskuliniteter.


Oh yes, detta gjorde slutligen min dag: Linda Rosings dejtjakt går att se på kanal5.se - jag som trodde jag hade gått miste om premiären!


Ikväll är det dax!

Så är tiden nu inne, även jag ska spana in Twilight, ja för första gången, jag har faktiskt hållit mig borta från den ända tills nu. Känns som jag inte kan bli annat än besviken på den filmen me tanke på de skyhöga förväntningar som jag inte har kunnat låta bli att bygga upp utifrån allas lyriska lovord. Folk som sett den på bio verkar ju ha besökt biografen om & om igen under flera veckors tid för att se om den! Ska bli spännande det här!


Svullerii, svulleraa!

Oj, va mycket gott det har käkats de här dagarna! Det dignande bordet jag möttes av hos anna igår när jag kom från jobbet var inte att leka med. Minst sagt udda blandning av snacks: vitlöksbröd, guacamole, nachos, oliver, physalis, vindruvor, choklad och det hela toppades med en semla! Men det var man värd efter en lång arbetsdag och godsaker & melodifestival hör ihop! Ikväll var jag på smarrig middag hos Linnea, mycket skönt att ha sluppit laga mat på ett tag nu! Imorse sov jag till typ 12.30, ska jag erkänna, men känner mig ändå rätt slut nu, så det är dax för sängen!

Nä, nu måste det till en förändring!


Så här kan vi inte ha det längre! Jag har gått & klurat lite på det ett tag, hur pass mycket tid jag känner att jag kan/hinner ge bloggen å allt som hör därtill.
Det är ju liksom om inte ett liv, så ändå en värld/en aktivitet i sig. På sista tiden har det blivit få inlägg & rätt sällan (nåt jag inte har velat be om ursäkt för eftersom det faktiskt är MIN blogg & jag som bestämmer), men faktum är att jag egentligen har velat blogga mer, just skriva inlägg, men skjutit upp det, eftersom jag haft en massa kommentarer att besvara först. Kontentan är: jag kommer fortsätta blogga & fortsätta göra det på mina egna kravlösa villkor. Jag kommer prioritera att skriva inlägg och besvara kommentarer från familj, vänner, bekanta samt personer vars bloggar jag gillar att följa och vars kommentarer är vettiga och INTE av typen "fin bild, gå in på min blogg och tyck till om/tävla/skriv en kommentar/bekräfta mig/höj min statistik och kommentarskvot och därmed hela min status som människa!!" Ni som känner att ni hör till de läsare jag efterfrågar (ni vet nog vilka ni är) måste fortsätta kommentera (ännu mer!) jag svarar och blir jätteglad! Med det sagt hoppas jag att mitt bloggande nu kan bli mindre arbetsmässigt (ja, det kändes faktiskt så ett tag, som på jobbet, där jag inte gör annat än bekräftar andra människors tankar/känslor/erfarenheter). Nu kör vi!♥

Min vår går i rosa!


Skärp och strumpbyxor, H&M

Denna lediga dag spenderades på stan med fika & vårshoppinginspiration i affärerna.
Känns skönt att lägga lite färg i knalliga nyanser till allt det vintermörka man har harvat omkring i. Planering inför Berlinresan avverkades också, i alla fall vad gäller utstyrseln & jag tror att vi kommer Killers-matcha varandra perfekt! Nu blir det soffan & ett Lipstick Jungle-avsnitt!

My Valentinedejt: vitt vin & räkor!




Som om man kunde få tag på ett bord för två på självaste Alla Hjärtans Dag så sent som dagen innan!
En omöjlighet insåg vi när vi ringde runt på fredagen i tron att man kunde va lite sista-minuten-spontan, men icke, inte en endaste restaurang hade lediga bord & "hur kunde vi egentligen tro något sådant?!" Jaja, backup-plan: vitt vin, färska räkor, limesås, baguette, avokado samt tiramisu hemma hos Linnea - faktiskt hur gott & lyckat som helst! Sen drog vi ut på en liten barrunda & förvånades över att det inte var mer folk ute. Alla paren hade väl vid den tidpunkten ätit upp & begett sig hem för ett mer privat Valentinfirande. Några glas vin ute & en massa snack blev det inpå natten & det hela slutade med ett hur trevligt & mysigt Alla Hjärtans Dagsfirande som helst! Ikväll drar vi till Hagabion & spanar in Sjunde himlen - en film om äldres kärlek & passion. På återseende!

Run for the hills before they burn!


Idag är det exakt en månad kvar tills vi befinner oss på The Killers-konsert i Berlin; laddade till 1000, medsjungandes för full hals & med förväntningar uppbyggda under flera års tid! Har aldrig sett dem live, men dagligen lyssnat på deras skivor, så nu har de en hel del att leva upp till! För övrigt är det  ju Alla Hjärtans Dag idag, vilken ska "firas" me gott käk hemma hos en kompis samt drinkdrickande på nåt schysst ställe i stan. Passar på att genom detta inlägg skicka en Valentinhälsning särskilt till familj & vänner & tacka för att ni finns - jag är glad att jag har er! ♥

Solpigg!


Längtar efter grillväder! Här på toppen av Masthuggsberget!

Just när jag glömt bort hur pigghet känns & hur världen ser ut när den inte e insvept i grått kom solen fram!
Otippat & otroligt energigivande! Vårsolen tillsammans med det faktum att seminariet gick bra, att jag nu är ledig 3 dagar framöver, att jag hann med en trevlig lunch me anna samt tog en snabb titt i affärerna efter skolan + fick en H&M-check gjorde min dag! Nu hoppas jag på mer sol framöver så man kan leva upp lite!

Metropolernas Metropol Motala!


Trampbåtar vid Varamon, Vättern

Oxfilé framför melodifestivalen

Antioxidantspäckad frukost (yoghurt + granatäpple)

Mamma & jag på Subway

Brorsan hugger in

Helgen spenderades alltså i inlandets snöiga skogar, där jag & mamma hälsade på brorsan & kollade in hans nya lya i Motala. Vi var en vända vid Vättern, åt gott, kollade in melodifestivalen (go alcazar!), psykologipluggade över ett glas rödvin, badade skumbad & shoppade i Linköping. Skönt me miljöombyte (även om d innebar att jag bytte torr barmark mot slaskande blötsnö) & nu känner jag mej hyfsat utvilad. Idag har jag varit ledig från jobb, men haft fullt upp me plugg. Satt några timmar på bibblan förut & pluggade sexuella mänskliga rättigheter inför ett seminarium i veckan, men sen fick det räcka med flitighet & ikväll blir det mysigt fikahäng med Linnea.

Det är helg & jag unnar mej!




Efter allt jobbslit, tidiga morgnar & noll tid för nöjen är jag nu ledig på helgen när alla andra är lediga! Idag unnade jag mig en sovmorgon till 10.30. Därefter gick jag på stan & köpte de svarta skorna med snörning som jag visade i bloggen förut. Ikväll ska jag mysa med naturgodis & vindruvor framför Let´s dance (heja Laila & Morgan!) samtidigt som jag packar för helgtrippen imorgon. Mamma & jag ska hälsa på lillebrorsan som skaffat ny lya i Motala. Rykten säger att han numera äger ett badkar, så jag kommer inte vara sen att inhandla en badbomb & hoppa i! Helgen kommer bestå av restaurangbesök, fikahäng, Motala- & Linköpingsspanande, shopping, badkarsrelaxing, melodifestival & ett allmänt njutande utav ledigheten! Det är unnandet utav de små sakerna som gör det, tycker jag; sovmorgon utan ställt alarm, nya skor, noll tider att passa, uppdaterad playlist i lurarna, soffhäng, gott snacks, en smaksatt yoghurt istället för den vanliga lättfilen TROTS att det innebär ett onödigt stort sockeröverskott, badkarsbadande, träffa familjen, ett glas vin för avkopplingen skull - inte fyllans, en god middag, åka få bil istället för spårvagn etc, etc.

♦Vad gör ni när ni unnar er?♦

Deprimerad, utbränd eller bara fast i vuxenvärlden?

Slutade tidigt igår. Hemma redan kl 14. Skulle ta en liten powernap innan fikaträffen senare på kvällen för att piggna till. Somnade. Vaknade. Kunde inte på nåt vis i världen uppbringa den energi det skulle krävas att 1.stiga upp, 2.dra en borste genom håret, 3.klä på mig (hade mitt på dan hoppat i min pyjamas, heh), 4.sminka mig på nytt, 5.skumpa på vagnen in till stan. Visst ville jag träffa kompisen, sitta me en varm kopp te på ett fik, snacka, skvallra, skratta, men jag ooooorkade bara inte. Ett nöje som i vanliga fall hade piggat upp mig kändes bara som en jätteprestation & vägen dit var som en oändlig sträcka omöjlig för mej att ta mej igenom. Typiska depression- & utbrändhetssymptom. Jaha, som om man skulle hinna med psykisk ohälsa ovanpå jobb, plugg, möten & nöjen dessutom. Men sen tänkte jag efter lite. Kanske handlade det inte om något annat än en ren & skär insikt om hur det är att leva vuxenliv, dvs. jobba heltid. Lite ljusbrist på det & så en släng av för lite järn i blodet kanske - borde nog kolla upp mina blodvärden & börja knapra vitamintabletter. Eller beställa en resa till varmare breddgrader för att jaga lite sol. Helt vanlig hederlig gråsvensk vardagssörja när den är som värst. Nu som en ljuspunkt i den långa tunneln; bio me friendsen som en inledning på den 4 dagars långa helgen som breder ut sig framför mej - som jag är värd detta!!


Ikväll kollar vi in "I taket lyser stjärnorna"

Jag går i vårskor-tankar...........................

Igår, på min leeeediga dag inte bara sov jag tolv timmar, jag tog en powerrunda på stan oxå för å uppdatera mej om vad som kommit in i affärerna å hänt i världen utanför min lilla jobbubbla. Provade ett par schyssta å lättmatchade skor som kändes gudomligt sköna för hålfoten i just det läget då jag trampat runt på stan i lite högre klackar. Nåt köp blev det dock inte. Jag störde mej lite granna på skosnörerna. De var för stretiga helt enkelt, å långa, såg inte klokt ut snörda, fast det går ju faktiskt å klippa av dem...eller byta ut dem...Får fundera lite till...


RSS 2.0