See you at Siesta!Yeeey, vi kommer ha tak över huvudet på Siesta! Fick idag, samma dag som vi åker, bokningsbekräftelse från ett vandrarhem. Eller rättare sagt från en kasern. Kasernen där vi skall bo. Det blir alltså till att leva festivalliv på dagarna och lumparliv nattetid. Dock kirrade vi ett eget dubbelrum och slipper bäddsalarna. En bit bort från själva festivalområdet ligger den också - kasernen -  men vi slänger med min cykel och så kan vi trampa hemåt när vi festat färdigt på natten. Tak, säng & dusch lär finnas så jag är nöjd! Nu ska packningen bara in i bilen och sen roadtrippar vi ner till Hässleholm. Dax för Siesta-semester, jag är tillbaks igen på söndag!

FestivalhattOj vilken fixardag detta blev, och såklart i sista minuten också. Samtidigt som jag håller på och letar vandrarhem och väntar på bokningsbekräftelser (om det finns några rum lediga så här nära inpå?!) tvättar, diskar & packar jag också. Allt såklart till siestamusik för att vi sedan ska kunna göra väl övervägda val vad gäller vilka spelningar som ska ses. Just nu står Markus Krunegård, Parken, Mando Diao, Deportees, John ME, Kleerup, Nordpolen, Placebo, Sonic Youth och Timbuktu högt i kurs. Med en festival runt hörnet kunde jag såklart inte låta bli att köpa en ny somrigare hatt sist jag var på stan. Så som det ser ut i nuläget kommer vi får klara oss utan duschar och sådana faciliteter så torrschampo och hatt är något jag inte åker utan! Ikväll är jag upptagen i chattjouren, men som tur är har jag tillgång till dator hela kvällen, så jag kan fortsätta att fixa, styra och planera.

Röda sten by night


Älskar Göteborgs egna Golden Gate-bro

Kvällarna försvinner snabbt; jag blir upptagen framför datorn eller TVn och plötsligt är klockan mycket. Ikväll hade jag tänkt ta en promenad i den nedgående solen, men när jag tittade på klockan var hon redan 23. Jag bestämde mej för att ge mig ut ändå. Är ändå så skön nattluft. Tog en sväng ner till Röda sten och andades in syréndoft från buskarna, friskhet från vattnet och tjära från bryggorna. Skönt att kunna komma ner till vattnet på bara en kvarts promenad. Med kameran och mp3n som sällskap försvann en timme snabbt iväg. Nu blir det sängen och imorgon ska jag fortsätta leta vandrarhem i Hässleholm. På onsdag drar vi på Siesta-semester!

Frukost på stan kl 11.30!


Vad mycket längre helgen känns när man inte är bakis och hyfsat pigg på söndagen, en hel extra dag att göra nånting på! Dock var inspirationen ganska dålig, men rastlösheten fanns där, så anna kom över med sin oc-box och så proppade vi i oss godis och rev av en hel del avsnitt. Fick dessutom hem ett nytt bildredigeringsprogram, som jag bara hunnit leka lite med än så länge (se bild ovan). Nu ska vi in till stan och käka frukost (när resten av befolkningen tar sin lunch, men vi kände oss värda en sovmorgon) och sen blir det shopping - för annas del, jag har redan shoppat mitt i helgen (visar sen)!

Happy Faces!
Klockan är strax efter 02 och jag har just kommit hem från en skön lördagskväll som bjöd på lite gott & blandat.
Började med indisk take-away & Robinsonkväll hos Anna (surt att Blomman åkte ut, han var värd att vinna rubbet!) Därefter drog vi till en födelsedagsfest och kom precis lagom till tårtan. Sen mötte vi upp grabbarna på Skål, snackade, skrattade och tog ett glas vin. Den här helgen har varit lugn och uppladdande inför Siesta i nästa vecka. Vad vi förstår har vi fått någon typ av V.I.P-biljett, vad det innebär i praktiken är ännu oklart, men det låter onekligen som något mer fördelaktigt än en vanlig biljett. Nu återstår bara att lösa boendefrågan, något som vi ska ta tag i och styra upp imorgon.
Nu: sängen.

Glammig födelsedagsfest!

Så många bilder tagna, så få visningsbara...

Extremt dålig uppdatering, I know, men det är först nu som jag har lyckats samla ihop mej efter helgen och veckan drog igång så hårt. Som sagt, annas födelsedagsfest med glamourtema som gällde i lördags. Mitt under ljusa eftermiddan begav jag mig i festsmink, partykläder och med systempåse i högsta hugg mot festen och tvingades trängas med 1000-tals hurtiga, svettiga löpare som just sprunigt i mål i Göteborgsvarvet. Försökte ihärdigt trycka mig så långt upp mot spårvagnsväggen som möjligt för att undkomma svettfuktiga ångor och stinkade armhålor, no glamour there. Väl framme på festen möttes jag dock av allt som hör ett glamourtema till, det var rosa ballonger, glitter, klänningar, lockade hår, fjäderboor, spetshandskar och blingbling. Det blev party hela natten lång till gryningen; vi grillade, käkade tårta, kollade in melodifestivalen, hejade fram Norge, sjöng och dansade. Jag vågade aldrig köra på min vita tyllkjol utan det blev helsvart så att jag i godan ro kunde flänga runt bland marinader, färgglada drinkar och neontårtor. Lockar och hippieband hade jag på huvudet och när man går ut är det alltid samma liknelser man får höra, så även den natten. "Indian", "hippie", "Pochahontas" - so far so good, men sen då, när ett killgäng kallade på mej genom att skrika "Rambo!" Inte så smickrande - eller?? Förresten, glädjande nyhet: vi har just fått Siestabiljetterna vi vann vid Valborg och de kommer gälla för festivalens ALLA dagar!! Hittills vet jag att Roxy & Pearl ska dit - jätteskoj!! Nån mer??

Regnbågsflaggor, Göteborgsvarvet, ESC & Glamourfest!


Tygros i äkta syrén

Megasize-bulle (ligger INTE på en assiett utan på en mattallrik)

Strax dax för helg och det känns skönt!
I Göteborg händer det grejer; hbt-festival samt Göteborgsvarvet. Om jag hinner och orkar(!) ska jag kolla in löparna imorrn, men alla helgärenden är redan gjorda, då jag vägrar att fastna vid en gatukorsning som är omöjlig att ta sig över pga den strida strömmen löpare.  Förra året höll jag på att få panik när jag stod på ena sida av gatan och min ytterdörr befann sig precis på andra sidan och jag hade en tid att passa, men omöjligt kunde ta mig över! I helgen blir det också födelsedagsfest för anna med glamourtema samt melodifestivalen som ett självklart inslag. Förresten, bilderna ovan illsturerar min nyupptäcka, älskade kamerafunktion. Äntligen har jag förstått att jag faktiskt kan ta bilder med bara en färg på ett objekt och resten svart-vitt! När jag var på kamerajakt och efterlyste detta i butik skakade försäljaren bara på huvudet åt mej och i ett halvår har jag fått intala mig själv att det är en totalt onödig funktion som jag klarar mig utan, men nu har jag den alltså! LYCKA!

Nattlig utflykt


Blombukettsplock när alla sov...

En ledig vardag mitt i arbetsveckan är inte helt fel, särskilt inte när den infaller på en soldag. Efter frukost ska jag ut och steka mig, inväntar bara de hetaste soltimmarna. Sen blir det en snabb dusch och så ska jag födelsedagsfika med Anna i Haga. Way out west-biljetter ska vi köpa oxå, vågar inte vänta längre nu när Glasvegas(!) är klara. Ikväll ska jag sitta i chattjouren, så en så värst lugn dag blir det inte, vilket är skönt, för känner mig lite rastlös. Hej så länge!

Födelsedagsfest nr 1!


Igår firades Helenas & Johans 26e födelsedag riktigt ordenligt!
Hela deras lägenhet var fylld av folk och det grillades, sjöngs, festades och dansades. Jag lyckades locka hela mitt hår själv. Två timmar tog det och först var jag lite osäker, men när jag kommit över den första E-type-look-känslan kändes det riktigt bra. Lockarna håller bra också, så för att få ut så mycket som möjligt av det där 2-timmars-jobbet tänker jag inte duscha på ett tag. Ikväll har jag hyrt film och myst mig bort till Göteborgs skärgård med  "De vuxna" (med bl.a. Björn Gustafsson) och så har jag faktiskt lagat taco, en maträtt man inte allt för ofta gör när det bara är en själv som ska äta, men det var det enda jag kände mig sugen på. Nu kramar jag den sista ledigheten ur de helgtimmar som återstår och laddar för en ganska maxad vecka. Nästa lördag är det dax för  födelsedagsfest nr 2!

Håll hårt i håret!


Dagens rosettfrisyr alá mimmi pigg
Vågtången som jag hoppas ska ge mitt hår lite hippiekänsla

En av mina värsta mardrömmar går lös här i stan. Saxmannen. Han kallas så i media. Och det han gör är att sätta sig på en spårvagn/buss och klippa av framförsittandes tjej hår! Flera fall har anmälts i Göteborg. Läskigt, tycker jag. Så idag åkte håret upp i en knut högt upp på huvudet för att försäkra mig om att det skulle finnas kvar på skallen även efter det att jag hoppat av vagnen. Som tur är har Saxmannen inte terroriserat någon på just mina vagnlinjer...ännu. Jag var på stan idag. Fikade med Anna och Erik och sen tog jag en shoppingsväng och inhandlade 4 födelsedagspresenter (många majbarn i bekantskapskretsen) + en vågtång till mig själv. Den är väl ett mellanting mellan våffeltång och locktång, skulle jag säga, och ska helt enkelt göra håret "romantiskt vågigt". Typ som om jag skulle ha bemödat mig med att sova med fuktigt flätat hår under natten. Den har jag i alla fall tänkt ska göra mitt hår fint till födelsedagsfesten imorgon. Får små flashbacks till då jag var liten och alltid krusade håret med våffeltång inför barnkalas...inte mycket har förändrats. Nu ska jag lacka naglarna neonrosa för att matcha morgondagens tilltänkta festkjol.Gud va skönt det är med helg!♥

Valborg i Lund - Tävlingen!


De naiva, inte ont anande tävlingsdeltagarna presenteras på scen (och i radio)

Tävling 1: Vi har just återvänt från vår klädesjakt och undrar nervöst vem som har fått tag i mest

Madde visar stolt upp sin solglasögonsamling

Resultatet: Levande fågelskrämmor

Final: Chipsätartävling, proppa, proppa...


Fortsätter att mata upp bilder från valborgsfirandet. Den här lilla radio-scen-tävlingen tyckte jag förtjänade ett eget inlägg.
Det hela började med att vi skulle gå en liten runda och kolla in festområdet - det hela slutade med att vi ropades upp på scen. Allt vi visste var att vi skulle delta i någon tävling (varför, med vilka, hur hade vi ingen aning om). Ledtrådarna var "kläder" och "smakfullt". Började genast se en klädbytar-naken-show framför mej (kanske klädstrecket?) och hur vi skulle slafsa i oss koögon eller nåt i den stilen. Lite humanare än så blev det faktiskt. Första deltävlingen gick ut på att vi skulle ge oss ut i publiken och på 5 minuter ragga upp så många klädesplagg/accessoarer som möjligt. Startskottet gick och jag, Madde & Pontus for iväg. Återvände sedan till scenen med skrapade knän (ren tävlingsiver från min sida), svettiga och med diverse saker som vi skulle klä på oss. När man för en gångs skull trotsar sin blyghet och står uppe på en scen framför 15 000 pers så känns det lagom härligt att få representera sig själv iklädd gubbkeps, t-shirt över klänningen, hawaiikrans, udda par skor med tubsockor nedstuckna, blöta XL-byxor etc etc. Madde och jag kvalificerade oss tack vare vår goda insamling till final!! Nästa smakfulla gren gick ut på att vi skulle se vem av oss som kunde proppa i sig mest Pringles-chips på 2 minuter (snällt nog fick vi välja smak själva). Inte mycket chips kom ner i magen, utan det mesta frustades ut på scen eller låg som stora degklumpar i kinderna som vi sedan kunde hosta ut bakom scen. Madde vann finalen och gick hem med 2 festivalbiljetter till Siesta, Hässleholm, och som den goda tvåan fick jag givetvis en av dessa biljetter! Så nästa projekt är att återigen ta oss nedåt landet för att i slutet av den här månaden känna på ytterligare festivalliv.

VALBORG I LUND!


Att ta ett steg utan att sätta ner foten på någons filt var en total omöjlighet!

Fia med knuff på ett beachtennisracket (Långtråkigt hade vi INTE!)

DJ i parken skapade ett utedansgolv i skuggan

Madde & jag framför sjukt mycket människor, helt grym stämning!

Snygg, och partypeppande, accessoar

Kvällsgrillningen (Utsvultna då vi inte ätit sedan frullen)

Halloumi som förrätt medan vi tålmodigt väntade på att spetten skulle grillas färdigt

Nu är jag hemma från en helt underbar weekend i Lund! Den innehöll allt en kanonhelg bör innehålla: parkhäng, fest, vårdrinkar, sol, picnic, grillning, promenader, god mat, massa snack och sköna tv-kvällar. På självaste valborgsmässoafton var det parkfest som gällde. Förra året hade 15.000 lundabo och vallfärdande besökare tryckt in sig i parken och det måste ha varit minst lika många där i år! Solkrämsdofter blandades med grillos, hotdogs med jordgubbar och medburna stereoanläggningar bjöd på blandade musikstilar varpå dansgolv skapades i trädens skugga. Vi käkade frukost på en filt i morgonsolen och öppnade första ölen strax efter 10 och sippade därefter på hallon-vin-sprite-drinkar. Det hela liknade mer ett festivalområde än en stadspark och trots utplacerade bajamajor dröjde det inte länge förrän buskarna blev välbesökta och folk köade till den bästa busk-toa-platsen(!) Dagens topp inträffade runt 13-tiden, då vi lämnat filten för att gå en liten sväng och otippat hamnade uppe på scen som deltagare i radiokanalens tävling (mer om detta i ett eget inlägg vid nästa uppdatering!) Runt 16-tiden började folk bege sig hemåt för att fylla på förråden, hämta mer mat eller kanske ta sig en powernap och vi drog hem och hämtade grillen för att sedan åka ut till ett stort studentområde och grilla. Efter en stadig grillspettsmiddag och hemmagjord(!) potatisvinegrettesallad slog baksmällan till runt 22-tiden och vi vandrade hemåt längs sommarnattsvarma gator för att vakna upp befriade från baksmälla dagen efter!

Mer bilder från helgen kommer framöver! Nu ska jag försöka ställa om mig från semestertid till arbetstid inför den rätt tuffa vecka som väntar! Gonatt!

RSS 2.0