På Lundatåget ner mot Valborgsfirandet!


Glad Valborg!

Nu drar vi söderut för att fira Valborg med alla studenter i Lund! Här ska det hängas ute i parker, mumsas champagnefrukost, grillas, partajas, spanas in majtåg och sjungas in våren! Jag har planerat in en liten minisemester nu och det känns grymt skönt att dra iväg på en långweekend, kommer tillbaks till Göteborg först på söndag. Tills dess; ha det bra allihop och fira in våren riktigt ordentligt nu!

Vem grillade INTE i helgen?


Det färdigmarinerade köttet var helt slut i affärernas alla diskar och jag gissar på att engångsgrillarna försvann i en faslig takt i helgen, för vem grillade inte då liksom? Det var kanonfint väder som vi bara var tvungna att ta tillvara på med en grillfest i lördags! Ett glas vin till maten blev till lite mer när någon på festen hade en bag-in-box och bäst vad det var hade vi dragit vidare till en annan fest för att senare sluta på en takterass, sippandes champagne.  Utomlandskänsla med parasoll, kulörta lampor, bastparasoller och värme i nattluften - underbart! Idag är jag rastlös, men som tur är har jag lite att styra upp inför Valborgsfirandet som vi i år river av nere i Lund. Nu blir det in till stan för att uträtta lite ärenden, förmodligen slänger anna och jag in en lunch där oxå!

Kväll i sommaren & lekens tecken!


Ikväll har jag & grabbarna lekt in sommaren med kubbturnering och oversize-plockepin i min lilla huspark. När solen gick ner flyttade vi in aktiviteterna och rev av några parti biljard. Efter en heldag i skolan och lite sol-parks-häng e jag nu jättetrött. En överblick i kalendern säger mig att jag har en hel vecka med sovmorgon att se fram emot! Inte förrän nästa torsdag behöver klockan ställas, och då är det ändå självvalt för att komma upp till den väntande champagnefrukosten på Valborgsmässoafton. Imorgon räcker det med att jag kommer upp till halv tolv, för då inleds den intensivaste solperioden på dygnet och jag har tänkt lägga mig och pressa när solen står som högst på himlen. Ser fram emot en skön och solig helg nu!

Fest ute i trädgården och inne på Trädgårn!


Lördagskvällen i bilder

Helt underbar partykväll igår och faktiskt en helt schysst bakisdag idag!
Vädret var så soligt och fint igår så Madde och jag bestämde oss för att grilla på min innegård. Vi kom dit mitt i grillruschen, så kunde glida emellan två sällskap och använda deras föruppvärmda kol. Enda lilla fadäsen var när vi upptäckte EFTER att vi bukat i oss hela potatissalladen att etiketten på asken pryddes av en skimrande julgranskula med texten "God Jul", hrm, som tur var har vi inte känt av någon matförgiftning....än. Efter en förfest på tu man hand hos mig, ackompanjerad av gamla slagdängor på Spotify, drog vi in till Trädgårn, där vi hade fördelen att glida förbi kön och komma in gratis. Dansade gjorde vi tills de stängde kl 04, då vi gick på matjakt. Hängde inne på BK nån timme för att slutligen uppnå målet för kvällen; att vandra längs med avenyn mot vagnen i gryningen! Nu var det väl iofs inte någon direkt soluppgång att snacka om, men ljust var det faktiskt när vi kom hem! Idag har vi gått från ställe till ställe på stan och käkat sushi, fikat, mumsat glass. Nu är det dax för mig ett kolla in gårdagens Robinson på nätet och ta igen mig lite! Hoppas er helg har varit fin!

Helgen spritter i kroppen!




Redan utslagna blomträd här som sprider sin sommardoft!

Extrem rastlöshet till att få hit den här helgen har jag haft och nu har den äntligen infunnit sig! Igår hade vi grillpremiär på jobbet (första grillningen i år för mig!) och det var en hur fin och ljummen kväll som helst. Nu är jag ledig i 3 underbara dagar! Ska strax bort till systemet, sen direkt ner och lägga mig på min innegård och sola (känns som bikinivarmt idag faktiskt) och därefter blir det festfix inför kvällen; naglar ska målas, fransar klistras på (testar ett annat märke nu), hår stajlas och outfit väljas. Vill dansa hela natten och vandra hem längs avenyn i en sån där sommarljummen ljusnande gryning med fågelkvitter ni vet, men sen kommer jag på att det bara är april och inte mer "sommar" än så. Vi hörs imorgon när jag kommit upp!

Blont, solblekt hår redan innan sommarn börjat!

Svart, quiltad väska i lack

Här ser ni min nya fina väska som gulliga mamma inhandlat åt mig i Dubai
(på Forever21, så det låter mer exotiskt än vad det egentligen är)! Toppenfin är den och den har redan fått hänga med mig på både nattklubb och shoppingrunda på stan. Äntligen slipper jag välja mellan antingen kamera, pengar, plånbok eller nycklar när vi går ut; allt ryms! Idag har jag varit hos frisören; ett för mej lite ångestladdat i-landsproblem, då det dels är tidskrävande (fick offra den här dagens alla soltimmar), dels nervöst inför resultatet. Men det gick bra! Snabbt gick det då det var två frisörer som jobbade på med slingorna på varsin sida av mitt huvud, haha och ljusare blev det! Trots att jag inte hann steka ute i solen idag så ser jag faktiskt en nyans brunare ut i ansiktet just för att kalufsen är blondare. Hann me lite shopping på stan gjorde jag oxå, så har bränt lite pengar idag, men var ju såna där nödvändiga grejer ni vet + en kofta, men den var faktiskt på rea! Tog en sen lunch med kusinen som var på besök över dagen, så slapp stå vid spisen även idag! Nu ska  det slappas lite i soffan samtidigt som partynerven vrids om inför helgen. Fick inbjudnings-sms:et till Trädgårn idag med gratis entré, ska bara skriva upp oss på vip-listan oxå så är lördagskvällen grejad!

Ett stycke glass till middag!



Bilder från förra årets första glass ute i det fria!

Nu har jag pluggat & jobbat klart för ett litet tag fram över i alla fall.
Har just mailat in mitt paper om Kvinnor som säljer sex via Internet i Bangkok och jobbet ska jag inte tillbaks till förrän på fredag! Varmt idag, men ingen direkt sol, så får gotta mig i förra årets vårbilder. Dock kom anna förbi en sväng med ett helt glasspaket lagom vid middagsdax, så glass har det käkats, om än inomhus. Hon kom med glass och gick med en säck godis. Nu ska jag strax dra in och möta Linnea på stan, har inte setts sedan hon drog till Las Vegas, så vi lär ha en del att ta igen! Förresten börjar det komma gröna knoppar på träden här i stan och snart blir Järntorgets träd alldeles rosablommiga. Jag håller koll på dem varje dag när vagnen passerar, just träden på Järntorget brukar vara det första riktigt stora vår/sommartecknet här!

Godis i överflöd!


Nu är påsken slut, men minsann inte godiset. Vet inte vart jag ska göra av alla godishögar här hemma, den som vill får gärna komma hit och äta! Mitt fina Ulrica Hydman-Vallin-ägg funderar jag dock på att spara och ha framme året om, tycker inte att det är överdrivet påskigt. Igår jobbade jag sista dagen för ett tag framöver, trodde jag, men blev just inringd nu på morgonen, så ska genast dra iväg bort till jobbet. Det paper jag hade tänkt skriva färdigt idag får jag göra imorgon helt enkelt, det lär jag hinna.

PÅSKPARTY!



Kvällen igår var jätteskoj! Vi käkade påskmiddag, festade till grym musik och var ute en stund på innegården och spelade kubb (alá midsommarafton)! Sen gick vi ut och dansade! Vild lördagsnatt, mindre vild söndag. Nu tänkte jag gå ut och ta lite frisk kvällsluft och sedan se om gårdagens Robinson går att se på nätet. Nåt att käka vore inte helt fel heller, gårdagens sill känns inte som den ultimata bakismaten.

Diskfix, solhäng, middag & påskparty!



Solstund bland gräs, maskrosor, humlor & fjärilar

Äntligen lyser helgen med sin närvaro, lördagen, påskaftonen är här,
och nu ska det diskas en hel del, men främst vill jag lägga min tid på innegården ute i solen. Måste vara färdig med städningen tills dess att de mest intensiva soltimmarna infaller. Redan 14 grader i skuggan, så ser lovande ut. Sen blir det middag hos mej & påskparty! Vi är några tappra själar som inte har vänt hemåt över påsk, utan stannat kvar i Götet, så nu har vi gått samman! Jag är grymt sugen på att partaja - påhejad av solen! Nu: på med Bad Cash Quartets gamla skiva Midnight Prayer och mot diskberget!

Min vita tylldröm!


Äntligen har jag hittat en vit, skir tyllskjol som är lagom fluffig och lagom lång! Har varit på jakt hela våren, men inte hittat den rätta, men så fann jag den inne på MQ och kunde inte bara låta den hänga kvar! Köpte den med förmaningen att varken jag själv eller någon i min närhet under några som helst omständigheter får dricka rödvin under kvällen som jag bär den - helt förbjudet med tanke på hur svårt jag har för att bevara vita kläder just vita. Kanske går jag ut som en fluffig cupcake redan nu på lördag, outfiten är ännu inte bestämd. Nu ska jag njuta av att jag är ledig åtminstone halva skärtorsdan. Hela långfredagen är det jobb liksom annan dagen, men däremellan väntar påskparty som en skimrande morot!
♥GLAD PÅSK!♥

Sommarfeeling i stan!



Staden lyser verkligen upp i vårsolen och energin flödar! Att strosa längs med avenyn och vasagatan med solen i ögonen och med Håkan Hellström i lurarna ger mig verkligen äkta sommarkänslor redan i april. Idag har vi suttit hela eftermiddagen i slottsskogen. Lite öl, vin och snacks på en filt som fick flyttas allt högre upp på backen i takt med att solen sjönk bakom träden. Folk med tända engångsgrillar, kubbspel och picknickfiltar utspridda i små grupper. Att samlas i slottis när det börjar bli varma dagar är så enkelt, bara att ringa in folk från olika håll som i sin tur tar med sig sina bekanta. Nu har nedräkningen till sommaren 2009 börjat på allvar!

Sandalerna ute ur garderoben - men inte längre




Idag när jag äntligen är helledig sviker såklart solen och det är övermulet.
Bara att hålla tummarna för att den kommer fram imorgon, så jag kan sitta ute lite på förmiddagen. Jag köpte förresten ett par sandaler i Berlin (på H&M, hah, hemmakär som man är), och nu får de i alla fall samsas med de andra framplockade vår- och sommarskorna, men än så länge kommer de inte utanför dörren. Klurar lite på exakt HUR många skavsår de kommer att ge mej med tanke på alla remmar som ska karva in i foten. Finns riktigt god skavsårspotential i de där sandalerna alltså, nästan så jag känner det bara genom att titta på dem, men det är ett framtida problem. Dagens innehåll: utdragen sovmorgon, blogghäng, nordstanbesök + fika med anna (får tyvärr bli inomhus...) Hoppas ni har en bra söndag!!

Repade fransar & dubbelvirat nitskärp




Var förbi stan på väg hem från jobbet och gjorde lite helgshopping; franssjal från Cubus + nitskärp från Gina Tricot, så nu känns det inte lika dystert att det inte blir nån direkt helg för mig. Ska jobba hela lördan, så min helg är förskjuten till söndag + måndag istället. Grymt nöjd är jag över det faktum att jag åtminstone är ledig hela den här fredagskvällen! Har redan duschat och hävt mig i soffan med pyjamasen på. Lite tomt att det inte längre är nåt Let´s Dance, så får väl bli Talang istället. Senare ikväll går många bra filmer; Fight Club (Pitt), Troja (Pitt) och Jarhead (Gyllenhaal). Får se om jag fortfarande har ögonen öppna då, ska trots allt upp strax efter 05 imorrn...♦Hur ser er helg ut?♦

Sol, sol, strålande sol!



Göteborg är alltid fint, men den här stan gör sig ändå bäst i solsken på vårkanten och under sommaren! Igår kunde vi sitta ute och riktigt steka oss utan jacka intill husväggen. För att komma till jobbet åkte jag idag genom flera olika stadsdelar och det bästa vädret fanns mitt inne i stan. En sådan här dag skulle man sitta med en glass vid Kopparmärra eller vid Lejontrappan med solen i ögonen. På söndag är jag ledig och jag håller redan tummarna för att det fina vädret håller i sig tills dess, i så fall skulle man lätt kunna ta en brasse och sätta sig och sola lite!

RSS 2.0