Hemmagjord chailatte

Jominsann, sitter här å smuttar på en egengjord chailatte (oj va jag har blivit huslig, ehhh??) Nämen, igår köpte jag hem lite svart chaite i lösvikt från Kahls å sen råkade mamma faktiskt ha d övriga som krävdes hemma; dvs. råsocker, mjölk + mjölkvisp. Riktigt gott blev d, för nu blev den inte lika söt som Espresso House´s chailatte annars e. Här följer receptet:

Chailatte:
Ingredienser (1st):
2 dl vatten
1 bit färsk eller torkad ingefära
1 bit kanelstång
4 kardemummorkärnor
1-2 tsk svart te
1 dl mjölk
2 tsk råsocker eller strösocker

Gör så här:
Sjud vatten och kryddor i en kastrull med lock, ca. 5 minuter. Tillsätt teet och låt det dra ca. 5 minuter. Värm mjölken försiktigt i en kastrull till rykpunkten (ca. 65 grader) och vispa till ett mjukt skum. Sila teet och häll i ett glas. Smaksätt med socker och häll på mjölken och skeda på skummet. TIPS: Använd färdigblandat chaite istället!

Haha, ja d var ju d där sistnämnda tipset som jag använde mig av - varför krångla till d?!


Ska göra en till sen å bjuda mamma på när hon kommer hem från frissan - i vilken hårfärg d nu blir under övergångsperioden...

Kommentarer
Postat av: anna

oj du gör helt annorlunda mot min! jag gör som EH har, med chaiextrakt, baristamjölk, mkt skum och löste då. inget socker eller så :)

2008-10-15 @ 14:54:32
URL: http://addspirit.blogg.se/
Postat av: anna

oj ja det var ju superbilligt faktiskt! jag kommer dock inte ha råd att köpa de där biljetterna än på ett tag, och du vet erikkomme rju aldrig kunna bestämma sig haha. fast iof, kan inte han får vi väl tränga oss på bara helt enkelt :) ivkäll blir det bonde hos mig!

2008-10-15 @ 14:58:35
URL: http://addspirit.blogg.se/
Postat av: anna

ja verkligen! men jag kan inte köpa än på ett tag ändå :/

2008-10-15 @ 15:57:44
URL: http://addspirit.blogg.se/
Postat av: anna

mjo men det är så dumt att beställa s långt innan. vet ju inte om jag har praktik eller nån tenta eller nåt då. säg att jag får en hemtenta den torsdagen som ska in på måndagen då går det ju verkligen inte, och då är det lite surt att förlora massa pengar för det.

2008-10-15 @ 16:00:32
URL: http://addspirit.blogg.se/
Postat av: anna

ja absolut vi kan ju hålla koll. det dumma är ju att jag inte får mitt schema förrän efter jul =/

2008-10-15 @ 16:15:34
URL: http://addspirit.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0